ARKIV: "Kosse" nätade i Pias första match

Sporten tog en titt i arkivet. Vad hände egentligen för 10, 20, 30 och 40 år sedan? Vi har svaret!

HFK vann kvalet till trean för 20 år sedan.

HFK vann kvalet till trean för 20 år sedan.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-10-23 13:00

För 10 år sedan:

* Fotbollsstjärnan från Vimmerby, Kosovare Asllani, gjorde både mål och assist när Sverige besegrade Schweiz i en landskamp som avgjordes i Växjö. Övriga mål gjordes av Lotta Schelin och Antonia Göransson i matchen som var den första med Pia Sundhage som förbundskapten för Sverige.

* Hultsfredstjejen Sandra Gustafsson tog en fin skalp då hon vann Junior Masters i bowling. 18-åringen besegrade Matilda Hultgren i finalen. 

– Spelet stämde inte lika bra i finalen, men det viktigaste var att jag vann, sa hon.

* Kisa BK såg över sin trupp inför den kommande säsongen som nykomlingar i division ett. 21-åriga Josefine Alfsson med meriter från spel i U19- och U20-VM var ett aktuellt nyförvärv.

 – Kisa är absolut ett alternativ, sa hon.

För 20 år sedan:

* Inte ens ett rejält snöoväder i slutet av oktober kunde stoppa Hultsfreds FK från att ta steget upp i trean. Inför 200 stelfrusna åskådare på Knektavallen vann laget kvalmötet med Floby IF med 4–0. Andreas Grahm blev den store matchhjälten genom att göra samtliga fyra mål. 

– Otroligt kul att vi äntligen klarade att gå upp i trean.

* Anders Strömdahl (Kostenius) var isens gigant när Vimmerby Hockey krossade Limhamn hemma med hela 10–2. Fyra mål och lika många assist stod han för. 

– Jag kände mig spelsugen och puckarna trillade in, konstaterade han efter matchen.

För 30 år sedan:

* 1 205 åskådare bevittnade derbyt mellan Vimmerby Hockey och IK Oskarshamn i division tre. De slets mellan hopp och förtvivlan i en svängig kamp där VH ledde med 2–1 efter första perioden. I andra vände IKO och ledde med 5–3. Vimmerby kom tillbaka i sista och var ikapp till 5–5. Fem sekunder från slutet avgjorde dock IKO och vann med 6–5.

För 40 år sedan:

* Anders Kling var på kollisionskurs med moderklubben Dackarna. Den svenske juniormästaren var intresserad av en övergång till lokalkonkurrenten Njudungarna för att få chansen att köra i elitserien. 

– Jag har definitivt bestämt mig för att lämna Dackarna. Skulle klubben stoppa mig är jag beredd att avstå från speedway i ett år. Jag anser att det inte ska handla om pengar om en lovande junior vill utveckla sig som förare, sa han.

* Seniorhockeyn i Hultsfred lades på is, bokstavligt talat. Bakgrunden till beslutet var att HIK:s ledning inte ansåg att det gick att driva verksamheten utan en konstfrusen isbana.

Anders Strömdahl gjorde åtta poäng för VH mot Limhamn.
Anders Strömdahl gjorde åtta poäng för VH mot Limhamn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!