ARKIV: Seger mot klassiska laget var perfekta presenten

Vi har tagit en titt i backspegeln och gått igenom vad som hände i den lokala sportens värld för 10, 20 och 30 år sedan.

Bröderna Johan och Richard Klingstedt vann var sin deltävling i Smålandscupen i folkrace för 10 år sedan.

Bröderna Johan och Richard Klingstedt vann var sin deltävling i Smålandscupen i folkrace för 10 år sedan.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-06-10 06:30

För 10 år sedan:

* Nic Rydholm gjorde succé som målvakt i Vimmerby IF. I segermatchen mot Sleipner höll han nollan för andra matchen i följd. VIF vann med 1–0 efter mål av Rickard Thuresson. Spelmässigt tyckte dock Rydholm att det fanns mer att ge. "Vi spelar inte särskilt bra, men vinner ändå. Om spelet börjar stämma vet man inte hur långt det kan räcka", sa han.

* HFK/Lojal föll med 4–2 mot topplaget Karlskrona hemma på Ekensved. Caroline Phalén gav laget ledningen och sedan hade de även bud på 2–0. Istället vände gästerna till 2–1 innan Cornelia Nilsson kvitterade till 2–2 i 83:e minuten. Trots det föll HFK/Lojal till slut. "Vi spelar skitbra, men vi får ändå inga poäng", konstaterade tränaren Ove Ingemarsson.

* Bröderna Richard och Johan Klingstedt visade toppform på folkracebanan. 16-årige Johan vann juniorklassen i en deltävling av Smålandscupen i Nässjö. 19-årige Richard tog hem seniorklassen i samma tävling. De båda delade på samma bil, en Saab, som de fick riktigt bra fart på. "Det är en lättkörd bil som inte brukat få så många anbud", sa bröderna Klingstedt som tävlade för Vimmerby MS.

undefined
Nic Rydholm var het i Vimmerbys mål för 10 år sedan.

För 20 år sedan: 

* Gullringens GoIF hade en lyckad fotbollshelg. Det blev seger i derbyt borta mot Västerviks FF med 4–2. Jimmi Gustavsson gjorde två av målen och skapade stora problem för VFF:s försvar. De övriga målen gjordes av Patrik Wärnehall och Mikael Kennmark. Dessutom vann B-laget Pingstpokalen efter övertygande 5–0 i finalen mot arrangörsklubben Södra Vi IF.

* Ett ihåligt Luxo Stars föll med 54–42 hemma mot Smederna. Mikael Max på 16 och Stefan Andersson på 10 poäng var de enda hemmaförarna som kunde ta upp kampen.

* Vimmerby IBK tappade sin målkung Mathias Lennström. Han skrev på för RBK Göteborg som var nykomlingar i elitserien. "Det är med blandade känslor jag lämnar VIBK, men det känns rätt med en flytt nu när jag fått den här chansen", sa Lennström.

undefined
Jimmi Gustavsson gjorde två mål för Gullringen mot VFF för 20 år sedan.

För 30 år sedan: 

* Tackade och tog emot. Det gjorde Hultsfreds tränare Lasse Backlund. På hans 45-årsdag passade nämligen HFK på att besegra Åtvidaberg på Kopparvallen med 2–1. "Det var den bästa presenten jag kunde få", sa Backlund som fick se Roger Anemyr och Joakim Karlsson göra målen. Segern innebar även en skön revansch för förlusten med 6–1 mot ÅFF säsongen innan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!