Återblicken

Mästertipparen Kristina Frejd, talangens första landslagsuppdrag och tävlingen som snöade bort. Det är några av punkterna i Återblicken.

2013. Kristina Frejd kom tvåa i Tips-SM och skulle nu möta tolv andra deltagare i finalen, där de tävlade om en halv miljon kronor. På bilden ses också Kenneth Simonsson.

2013. Kristina Frejd kom tvåa i Tips-SM och skulle nu möta tolv andra deltagare i finalen, där de tävlade om en halv miljon kronor. På bilden ses också Kenneth Simonsson.

Foto: Arkiv

Sport2023-04-09 13:07

FÖR 10 ÅR SEDAN

Duktig på att tippa! Jodå. Kristina Frejd visade sig vara en mästertippare i Tips-SM. 

– Jag hade aldrig tippat på fotboll innan. Min tanke var "hur svårt kan det vara egentligen?. Jag började med tolv och elva rätt, sen tog jag hjälp av sambon och då fick jag fyra rätt", sa hon och skrattade. 

Tur då att det sämsta resultatet räknades bort. Hennes totala resultat gav en andraplats i hela Sverige – och en finalplats med tolv andra duktiga tippare. Inför den kommande finalen i Stockholm, där deltagarna tävlade om en halv miljon kronor, pluggade Kristina Frejd stenhårt då tyngdpunkten skulle handla om kunskaper i engelsk ligafotboll. 

undefined
2013. Mathilda Sjöström laddade för sitt första landslagsuppdrag.

• Skyttetalangen Mathilda Sjöström laddade för sitt första landslagsuppdrag. Vimmerbytjejen var redo för att tävla för Sverige i EM för lag. 15-åringen sa så här inför resan till Finland: 

– Det ska bli jättekul, men också nervöst. Det är första gången som jag är med i landslaget och bara andra gången som jag tävlar utomlands. 

• Trots en utvisning tidigt i den andra halvleken lyckades HM IS vinna mot Högsby med 5–3. Sanna Hesselgren var lyckosam i målskyttet då hon satte tre baljor. Övriga av Amanda Hjort och Malin Lockström. Tremålsskytten fick beröm, liksom Emma "Bruza" Johansson och Emma "Ingatorp" Johansson. 

• Inför seriestarten i division två träffade Sporten de spännande afrikanska nyförvärven i Vimmerby IF, Lansana Kamara och Fatawu Safiu.

– Vi ska vara i toppen och det kan vi vara om vi jobbar hårt för det, sa anfallaren Fatawu Safiu, som senare blev elitspelare i Sverige. 

FÖR 20 ÅR SEDAN

• Amanda Gustafsson från Mariannelund uppmärksammades då hon bara 15 år gammal tog plats i Smålandslaget för 17-åringar i innebandy. 

– Jag är ju van vid att spela mot äldre i serien med MAIS. Så det ska nog bra nu under turneringen också, sa hon. 

Noterbart är att Amanda Gustafsson vann skytteligan i division tre med Mariannelund, blott 15 år gammal. 

undefined
2003. Massor av snö ställde till det för Vimmerby MS. Folkracetävlingen Påskracet ställdes in.

Det är inte bara under den här påsken som det fallit snö. För drygt 20 år sen var det ännu värre. Vimmerby MS hade rustat för påskracet i folkrace, men nu "snöade" den traditionsrika tävlingen bort.  

– Det var inte skoj det här. Det finns ingen möjlighet att vi kan arrangera tävlingen i det här vädret, sa kanslisten Sören Blomberg med en suck till vår tidning medan han skottade snö för fullt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!