ARKIV: Vann premiären – inför över 3000 åskådare

Ett ovanligt derby, övertygande segrar och en storspelande målvakt som släppte fem. Det är några av godbitarna vi har plockat ut och serverat i veckans återblick.

Friidrottstjejer från Södra Vi för 30 år sedan och Jimmi Gustafsson och Emelie Nilsson öste in mål för VIF för 10 år sedan. Det är delar av veckans återblick.

Friidrottstjejer från Södra Vi för 30 år sedan och Jimmi Gustafsson och Emelie Nilsson öste in mål för VIF för 10 år sedan. Det är delar av veckans återblick.

Foto: Arkiv

Sport2023-05-14 08:00

För 10 år sedan:

* Vimmerby IF tog en övertygande seger borta mot Spårvägen i division 2-fotbollen. Anfallaren Jimmi Gustafsson svarade för tre av målen och hans kollega Rickard Thuresson gjorde det fjärde när laget vann med 4–1. "Det blev en perfekt matchbild för oss", sa tremålsskytten. Segern blev ändå kostsam för VIF då målvakten Nic Rydholm fick kliva av med en kraftig stukning.

* Vimmerby IF:s damer var strået vassare i sin seger med 5–0 mot Kalmar Södra på hemmaplan. Emelie Nilsson noterades för fyra av målen och fick beröm tillsammans med Kajsa Gunnarsson och starka mittfältsduon Alicia Strand och Maja Truedsson. "Vi ska bara vinna serien. Det finns inget annat", sa VIF-tränaren Håkan Ericsson efter matchen.

* Dackarna vann hemmapremiären mot Piraterna inför 3 124 åskådare. Segresiffrorna skrevs till 51-39 efter att Patryk Dudek och Fredrik Lindgren visat vägen med 11 respektive 10 poäng.

För 20 år sedan:

* Förlust med 1–5. Trots storspel av målvakten Mikael Karlsson. Hultsfred hade ingen bra dag hemma mot Nyköping. "Micke" gjorde en kanonmatch, ändå släpper vi fem. De var skickligare än oss helt enkelt", sa HFK-tränaren Kent Andersson.

* 70–26. Pinsamt överlägset var rubriken efter Luxo Stars seger hemma mot Valsarna. Gästerna kom inte ens med fullt lag till Målilla och hade inte mycket att sätta emot. Stefan Andersson toppade i hemmalaget på 14 poäng följd av Sebastian Ulamek och Peter Ljung på 13.

* Ett ovanligt derby i damfotbollen spelades på Ulfveskog. Södra Vi tog emot Vimmerby och det slutade med VIF-seger med 5–0. Madeleine Lindholm dominerade med tre fullträffar. Sara Stridh och Emma Ross gjorde övriga mål. "Det kändes som att vi var lite kvickare än SVIF. Det avgjorde", sa Vimmerbytränaren Cecilia Wilhelmsson.

För 30 år sedan:

* Södra Vi IF hade ett lag med sju tjejer med när en kvalomgång för Smålandsserien i friidrott avgjordes i Tranås. Utövarna var mellan 13 och 18 år och många av dem gjorde sin första riktiga tävling. SVIF lyckades inte ta sig vidare, men flera av deltagarna lyckades bra individuellt och satte personliga rekord i sina grenar. I laget ingick Linnéa Berg, Linda Brodd, Johanna Isaksson, Kicki Carlsson, Sofia Isaksson, Ida Johansson och Jenny Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!