"Arsenal inte ambitiöst nog för Aubameyang"

Premier League-giganten Arsenal är inte en tillräckligt ambitiös klubb för Pierre-Emerick Aubameyang. Det tycker ordföranden för Gabons fotbollsförbund. –Mitt råd till honom är att dra till sig uppmärksamhet från de största klubbarna, säger Pierre Alain Mounguengui.

Pierre-Emerick Aubameyang. Arkivbild.

Pierre-Emerick Aubameyang. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Sport2020-04-11 19:15

Med 13 ligatitlar och lika många triumfer i FA-cupen är Arsenal en av de stora giganterna i engelsk fotboll. På senare år har det dock gått trögare för "The Gunners" som inte vunnit Premier League sedan 2004.

Nu tycker ordföranden för Gabons fotbollsförbund, Pierre Alain Mounguengui, att det är dags för anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang, från samma land, att byta klubbadress om han vill vinna titlar.

– Jag vill inte säga att Arsenal inte är ambitiösa, men Arsenal har inte lika höga ambitioner som andra klubbar i Europa, säger Mounguengui till ESPN.

30-årige Aubameyang värvades från Borussia Dortmund i januari 2018 och har sedan dess gjort totalt 61 mål för Arsenal.

Några troféer har han dock inte fått lyfta med Londonklubben som sedan 2017 står utanför det europeiska finrummet Champions League.

– På en individuell nivå så tycker vi att han är en av världens bästa spelare, men rådet jag ger till honom är att fortsätta jobba hårt och dra till sig uppmärksamhet från de största och mest ambitiösa klubbarna.

Arsenal låg på nionde plats i Premier League innan säsongen avbröts på grund av coronaviruset.

– Om Pierre kan säkra ett kontrakt med en mer ambitiös klubb, så skulle han komma till rätta där, säger Mounguengui.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!