Asllani tvåmålsskytt i Real-seger

I morgon, måndag, samlas damlandslaget i Stockholm för att ladda inför dubbla landskamper.

Kosovare Asllani blev tvåmålsskytt i den spanska ligan. Arkivbild.

Sport2021-04-04 15:59

En som visar god form inför samlingen är Kosovare Asllani. I matchen mot Logroño blev svenskan tvåmålsskytt när Real Madrid vann med 4–0.

Asllani inledde målskyttet med att sätta en straff, lågt vid ena stolpen, till 1–0 efter 18 minuter. Tvåan ordnade Marta Cardona – framspelad av lagets andra svenska stjärna, Sofia Jakobsson.

Asllani gjorde också 3–0-målet som kom i den andra halvleken innan Real fastställde slutresultatet till 4–0 på tilläggstid. Jakobsson byttes ut i den 66:e minuten och Asllani i den 82:a – och bägge spelarna finns med i förbundskapten Peter Gerhardssons trupp som samlas under måndagen inför landskamperna mot USA och Polen.

Real Madrid ligger fortsatt på en tredjeplats i den spanska ligan, en plats som innebär Champions League-spel.