Aston Villas spelare sänker lönerna

Premier League-klubben Aston Villas spelare går med på 25-procentiga lönesänkningar medan topplaget Chelsea väljer en annan väg. Londonklubben meddelar i stället att man bett spelarna skänka pengar till välgörenhet.

Tyrone Mings, i mitten, och hans lagkamrater i Aston Villa har gått med på att sänka sina löner under coronakrisen. Arkivbild.

Tyrone Mings, i mitten, och hans lagkamrater i Aston Villa har gått med på att sänka sina löner under coronakrisen. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Sport2020-04-25 19:41

"I nuläget kommer A-laget inte att bidra finansiellt till klubben. Styrelsen har i stället bett dem fokusera på uppgiften att fortsätta stödja andra välgörande ändamål", skriver klubben i ett uttalande.

Chelsea påpekar att klubben inte heller belastar statskassan genom att utnyttja möjligheten att korttidspermittera spelare eller personal. Engelsk media har tidigare rapporterat att klubben diskuterade 10-procentiga lönesänkningar med spelarna.

Frågan om lönesänkningar för de välbetalda fotbollsstjärnorna har debatterats flitigt i England. Kritiska röster menar att det vore snyggt om även de bidrog under coronakrisen. Av de stora klubbarna har bara Arsenal, där spelarna går ned med 12,5 procent i lön, tagit steget. En klubb som Tottenham har kritiserats för att de korttidspermitterar personal, men låter spelarna behålla sina löner.

Flera mindre Premier League-klubbar har dock fått spelarna att sänka sina löner, nu även Aston Villa som följer i spåren av Southampton, West Ham, Watford och Sheffield United.

Aston Villas spelare har gått med på 25-procentiga lönesänkningar under fyra månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!