Återblicken: "Blomman straffade ut Finland"

Vi dök ned i tidningsarkivet för att ta reda på vad som hände på dagens datum förr i tiden.

FC Vimmerby-laget som vann division 5.

FC Vimmerby-laget som vann division 5.

Foto: Arkivbild

Sport2020-09-12 07:30

10 år sedan

* För några veckor sedan var han med om en krasch i Målilla när han körde speedway för sitt Piraterna. För 10 år sedan hade han också varit med om en olycka – den gången med bil. Vimmerbykillen Joel Larsson var inblandad i en bilolycka utanför Virserum när han var på väg hem från en match i Malmö. För hans del slutade det med en spricka i mjälten, en repa på levern och sju stygn i läppen. 

– Jag har inte ont när jag ligger ned och har full rörlighet, sa han från Västerviks Sjukhus. 

Kraschen i Målilla för några veckor sedan slutade med en rejält bruten arm. 

* Efter en 2–1-seger borta mot Tuna Södra kunde FC Vimmerby titulera sig seriesegrare. Sebasthian Svensson och Oskar Nilsson blev segerskyttar för FC. 

– Nu kan vi njuta av segerns sötma, konstaterade ledaren Michael Milton. 

20 år sedan

* "Blomman straffade ut Finland", löd rubriken. Det handlade om Vimmerby IBK:s backtalang Mikael Blomberg, som blev stor hjälte för Sverige i Finnkampen för juniorer. Matchen slutade oavgjort och gick till straffar. Där klev "Blomman" fram och drog in två retfulla straffar. Först satte han en straff – men fick kliva fram igen i sudden. Hemligheten bakom? En kraftig böj på klubban och känsliga handleder. 

– Om man inte sett honom göra den tidigare så blir man helt ställd, kommenterade VIBK-målvakterna Patrik och Jonas Karlsson.

undefined
Mikael Blomberg blev hjälte för Sverige mot Finland.

30 år sedan

* Sex olyckliga minuter räckte för att Hultsfred skulle tappa sin 2–0-ledning mot Västerviks FF. Niklas Andersson och Roger Anemyr gav Hultsfred ledningen i den första halvleken och dittills såg allt ut att gå vägen. Men inom loppet av sex minuter lyckades VFF vända och till slut vinna. 

– Så här får det bara inte gå till, suckade Hultsfreds tränare Sten-Bertil Myhrén. 

Förlusten innebar att Hultsfred ramlade ner under nedflyttningsstrecket

* Målilla OK:s Annika Andersson vann överraskande D18-klassen när natt-DM i orientering avgjordes i Vimmerbyskogarna. Hon lyckades komma före den stora förhandsfavoriten Hanna Larsson från OK Njudung.

undefined
Målilla OK:s Annika Andersson.

40 år sedan

* Kisas Britt-Marie Carlsson fortsatte att briljera i gång med sitt Sverige på 5000 meter. De svenska gångdamerna tog sin tredje nationsseger när man vann mot Storbritannien i Edinburgh. Carlsson blev trea och Ann Jansson etta. Noterbart är att de ställdes mot Carol Tyson, innehavarare av världsrekordet vid den tidpunkten. 

Västervik FF:s spelande tränare Lennart Wiedenstolpe i matchen mot Hultsfred.
Västervik FF:s spelande tränare Lennart Wiedenstolpe i matchen mot Hultsfred.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om