Sporten har grävt i arkiven, och nog hittade vi några karameller från förr. Bland annat ett tungt VH-uttåg, en storspelande handbollsmålvakt och en nykorad Vimmerbymästare i bowling.

Återblicken.

Sport2024-02-17 06:00

10 år sedan:

* "Det känns för jävligt att det redan är över. Det är tungt, otroligt tungt", sa VH-målvakten Calle Brattenberger efter att VH:s play off-drömmar krossats. Med åtta minuter kvar av matchen hade VH en 4–2-ledning hemma mot Tingsryd. Trots den gynnsamma ledningen blev resten av kvällen en mardröm. VH hann tappa ledningen och när 60 minuter var spelade stod det 5–5 på resultattavlan. I förlängningen var bortalaget starkast och segrade, därmed var säsongen över för VH.

– Jag vill inte säga att säsongen är ett misslyckande, däremot en stor besvikelse, sa VH-tränaren Tomas Sandlin efter matchen.

undefined
Emil Wahlberg deppar över att VH:s säsong var över.

* Vimmerby IBK:s damlag var i farten och mötte IBK Husar i en spännande historia. Tråkigt nog för VIBK var det inte de som fick segerjubla. Med 20 sekunder kvar var det istället Husar som avgjorde genom lagets 6–5-mål. Målskyttar för VIBK var Alva Jacobsson som gjorde två samt Nathalie Milton, Emma Karlsson och Stina Proos. VIBK-tränaren Michael Hultqvist berömde Alva Jacobsson, Amanda Karlsson och Greta Koponen för insatserna. Den sistnämnda var vid tillfället bara elva (!) år.

20 år sedan:

* Andreas Gustafsson var nästan som en levande vägg när Hultsfreds HF vann med 23–15 mot Hallstahammar. "Vad ska jag säga, "Panda" var fantastisk. Att Hallstahammar bara gjorde fem mål i andra halvlek säger det mesta. Två av målen kom också när de hade en spelare mer på planen", uttalade sig HHF-tränaren Johan Sörensen efter matchen om Gustafssons insats.

undefined
Andreas Gustafsson storspelade i HHF:s seger mot Hallstahammar.

* Patrik Nilsson var för 20 år sedan en talang i både ishockey och fotboll. 2004 valde han att lämna Södra Vi IF för att återvända till moderklubben Gullringens GoIF. Strax innan avfärd för bortamatch med Vimmerby Hockey kommenterade Nilsson övergången såhär:

– Jag har alltid höga mål och vill självklart ta en plats.

undefined
Patrik Nilsson återvände till Gullringens GoIF från Södra Vi IF.

30 år sedan:

* Jonny Sandberg, VBK, blev för tre decennier sedan Vimmerbymästare i bowling. Han hade med sig 1667 kägelpoäng från kvalet och i finalen slog han till med 1594. Detta resulterade i en överraskande stor segermarginal med 133 kägglor ned till tvåan Morgan Johansson (Tull). Trea i tävlingen blev VBK:s Lars-Åke Karlsson. På damsidan segrade Anita Palowaara, som representerade Åbro.