ÅTERBLICKEN: Fotboll i fokus – hon tar paus från VIF: "Tyvärr"

Fotboll i all ära när två lokala lag bärgade seger i Södrapokalen och kommunmästerskapet. Samtidigt så valde en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna att förlänga med den franska storklubben. Det är bara några av höjdpunkterna i Återblicken.

Återblicken med fotboll i fokus där massor av lokala framgångar och historier från bakåt i tiden finns med.

Återblicken med fotboll i fokus där massor av lokala framgångar och historier från bakåt i tiden finns med.

Foto: ARKIV

Sport2024-07-29 20:00

10 år sedan:

Vimmerby IF:s Camilla Näslund valde att ta en paus från fotbollen då motivationen inte riktigt fanns där längre. En jobbig vårsäsong i division ett och en intensiv period med träningar hade resulterat i ett tappat intresse för sporten. "Vi spelade match varje helg med långa resor över hela Sverige och under den tiden vann vi bara sju av 40 matcher, det gjorde att jag tröttnade", sa anfallaren. Camillas tränare Håkan Ericsson, kände sympati för spelaren och förstod hennes val. "Jag köper Camillas resonemang och hoppas hon hittar glädjen och motivationen igen", sa han.

Pokaltriumf för IFK Tuna. Slutsegern i den 60:e Södrapokalen stod mellan två Tuna-lag. Efter en stark andra halvlek vann IFK Tuna med 5–2 mot IK Tuna Södra. "De var bättre spelmässigt", sa Bengt Johnson i arrangörsföreningen.

Två år till i PSG för "Kosse". Vimmerbys största fotbollsstjärna förlängde med Paris Saint-Germain efter en målrik debutsäsong där hon nätade 22 gånger på 23 matcher. "Om jag inte varit tydlig nog så har jag skrivit på för två år till", skrev Kosovare Asllani på sin instagram.

undefined
För 10 år sedan förnyade Kosovare Asllani sitt kontrakt med PSG efter en mycket framgångsrik debutsäsong.

20 år sedan:

• Frödinge/Brantestad SK hade uppnått den aktningsvärda åldern av 75 år. Det firades med en fotbollskamp mellan ett förstärkt FBSK och TV Allstars. Det blev en målrik match där TV Allstars chockartat tog ledningen med 3–0. Matchen slutade 11–7 till Allstar-laget som var ett fullspäckat gäng med massor av stjärnspelare.

undefined
Frödingelaget som fick se sig besegrade mot TV Allstars när man firade 75 år.
undefined
TV Allstars besegrade ett fullspäckat Frödinge med 11-7 när FBSK firade 75 år för 20 år sedan.

Dömt i 35 år och nu var det dags att lägga visselpipan på hyllan för Arne Karlsson som tidigare hade spelat för SK Lojal och gjort 400 matcher innan han skolade om sig till domare. Det var hans 25:e gång i karriären som domare i Bullerby Cup och visst fanns det mycket att glädjas åt inför hans sista match som domare. "Det roligaste är ju när man får träffa kompisar", sa han.

30 år sedan:

• Mörlunda blev korade till kommunens bästa lag. "Tyvärr deltar bara fyra av kommunens åtta lag i år. Detta är ju en fin möjlighet för lagen att träffas på lite annorlunda vis än i de vanliga seriefajterna", sa en besviken arrangörsansvarig från Mörlunda GIF. Trots besvikelsen kunde klubben glädjas åt en imponerande triumf efter segern mot IF Hebe i finalen med 3–1. Målskyttarna i matchen var Kent Thapper som fick in två bollar och Mikael Lundgren en.

undefined
Mörlunda GIF vann KM för 30 år sedan efter ett 3-1-resultat i finalen mot IF Hebe.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!