Återblicken: "Fröbbe är guld värd"

Sporten kollar bakåt i tiden med utmärkelser, mål och gräsbanetävling i juni.

Sandra Fransson tävlade mot storstjärnor, Ricky Kling tog poäng i debuten, Nils-Erik Pettersson, Sven Karlsson och Ingemar Hermansson tilldelades fina utmärkelser och Ralf Edström nätade för Åtvidabergs FF.

Sandra Fransson tävlade mot storstjärnor, Ricky Kling tog poäng i debuten, Nils-Erik Pettersson, Sven Karlsson och Ingemar Hermansson tilldelades fina utmärkelser och Ralf Edström nätade för Åtvidabergs FF.

Foto: Arkiv

Sport2021-06-15 08:00

10 år sedan:

Sandra tävlade mot storstjärnor 

Vimmerbytjejen Sandra Fransson spenderade två månader i Tyskland på Paul Schockemöhles anläggning med sina hästar. Där var hon inbjuden till en internationell tävling med motstånd som Rolf-Göran Bengtsson, Whitaker till exempel.

– Det var väldigt utvecklande och lärorikt, sa hon. 

De fick ledarnas högsta utmärkelse 

Nils-Erik Pettersson, Sven Karlsson och Ingemar Hermansson tilldelades Riksidrottsförbundets förtjänsttecken inom svensk idrott. Det är den högsta utmärkelsen man kan få som svensk idrottsledare som sysslar med det ideellt. 

– Det är svårt att hitta folk som vill arbeta ideellt nuförtiden. Många är väldigt upptagna med sitt eget när det finns datorer, internet och Facebook, sa en av pristagarna Ingemar Hermansson. 

Igor Cavkov matchhjälte mot LSW

Gullringen hade det kämpigt runt det negativa kvalstrecket. Igor Cavkov var tvåmålsskytt i matchen som slutade med seger 2-0 till Gullringen mot LSW och var nu över kvalstrecket. 

– Det är ingen av de mest välspelade matcherna. Men det gör inget då det är poängen som är viktiga, sa Gullringens tränare Fredrik Falkevall.

Fyra nya fullträffar av Camilla Näslund 

Vimmerby IF mötte Kristineberg där det blev en målfest, för Vimmerby i alla fall. En 7-0 seger där anfallsesset Camilla Näslund gjorde fyra mål. 

– Det som imponerar mest är att hon gör mål på olika sätt, sa Vimmerbys tränare Håkan Ericsson.

20 år sedan: 

Fem poäng i debuten för Ricky Kling

Ricky Kling gjorde debut i knattelandslaget mot Danmark i speedway. Han gjorde det med mersmak då han kammande ihop fem poäng och en heatseger som avslutning.

– Jag var lite nervös i det första heatet men sen släppte det och jag är nöjd, sa Ricky. 

Kent Josefsson tar över Virserum 

Det var en mörk säsong för Virserum Racoons del. Laget ramlade ur till division tre och föreningen började om från scratch och anlitade en ny tränare. Oskarshamnsbacken Kent Josefsson var den som skulle leda laget. 

– Vi ska ta oss tillbaka till division två på en säsong genom att träna betydligt hårdare än tidigare, sa Kent Josefsson. 

30 år sedan: 

Fröberg tog Vimmerby IF upp i serieledning

Vimmerby IF mötte Lojal. Det slutade med 1-0-seger för VIF. Johan Fröbergs mål tog laget upp i serieledning i division fyra.

– "Fröbbe" är guld värd och betyder oerhört mycket för laget, sa lagledaren Fredrik Jonsson. 

40 år sedan:

Slätmon vann mot Horn med 3-1

Division 6 derbyt i Horn mellan Slätmon och Horn var tråkigt i 80 minuter. Under de sista 10 minuterna tände det till och var fritt från missar och slöhet. Matchen slutade 3-1 till Slätmon där Tomas Karlsson gjorde samtliga mål för hemmalaget. 

Gräsbanetävling en kul grej - som gav Målilla MK beröm!

Målilla MK arrangerade en gräsbanetävling i Virserum vilket blev en succé tävlingsmässigt. Förarna var positiva till arrangemanget, även om banan var aningen gropig. Tävlingen hade tre olika klasser ute på gräset men ingen från Vimmerbyområdet tog någon seger. 

50 år sedan:

Åtvidaberg leder igen efter 4-1 mot Landskrona 

På Kopparvallen möttes Åtvidabergs FF och Landskrona BOIS. ÅFF hade ett svagt spel och Landskrona var värt sitt 1-1-mål. Men rätt som det var fick Ralf Edström till sitt offensiva spel och sköt in 2-1. Efter detta blev Åtvidaberg ett bra lag på plan och under sista kvarten fastställde man också slutresultatet till 4-1.

Johan Fröberg.
Johan Fröberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!