Återblicken: Han var redo för OS-festen i Sydney

Innebandy, fotboll, handboll, speedway, motocross och så lite friidrott. De sporterna är representerade i dagens återblick.

2000. Göran Larsson från Pelarne – redo med sina biljetter till OS i Sydney.

2000. Göran Larsson från Pelarne – redo med sina biljetter till OS i Sydney.

Foto: Arkiv

Sport2020-09-03 08:30

10 år sedan:

* Tre Vimmerbyungdomar var aktuella för Smålandslaget i innebandy. Det var Jesper Alm, Hampus Wulff och Anton Isaksson.

– Alla tre spelare har bra chans att ta en plats bland de 20 som ska vara med i den slutgiltiga truppen, sa VIBK-ledaren Jonas Karlsson.

* Gullringens GoIF tog en viktig hemmaseger mot Söderköping i division 3. Stor matchvinnare: Markus Ahl, som placerade in segermålet i den 78:e minuten.

– Det var en underbar känsla när bollen gick in. Så himla gutt, sa matchvinnaren efteråt.

Brasseduon Leonardo och Luis Camolesi var framträdande i Gullringen, liksom mittbacksparet David Johansson och Tobias Carlsson.

* I början av september, 2010, började Vimmerby IF:s nya huvudarena på Ceosområdet växa fram. Grävjobbet med konstgräsplanen pågick för fullt.

20 år sedan:

* Det laddades för OS i Sydney runt om i världen – så även i Pelarne. Handbollsfantasten Göran Larsson hade hejat fram det svenska landslaget sedan 1990 i alla stora mästerskap. Nu var han redo för att bege sig över till andra sidan jorden för att göra det återigen.

– Ända sedan OS i Atlanta för fyra år sedan har jag och min dotter Gunilla planerat för resan till Sydney. Vi åker nu på fredag, fast det blir en sväng till Kina först", sa han när tidningen träffade honom i Vimmerby. 

Hur gick det då för Sverige i OS? Jo, de svenska herrarna kom tvåa, efter en tung förlust mot Ryssland i finalen. 

* Matchen mot Aneby blev en olycklig historia för Hultsfreds FK:s Daniel Jutegård, som drog sönder både menisken och korsbandet i vänster knä.

30 år sedan:

* "Örnarna skickade Dackarna till ettan!". Så löd rubriken efter att Målillalaget missat sin sista chans och förlorat borta mot Örnarna och åkt ner i division 1. Örnarna hade ledningen med 41–19 efter tio heat och Dackarna hade ingen chans. 

* Den största lag-VM-tävlingen i motocross som någonsin hade körts i världen hölls i Vimmerby och Gnagaredalen i september. Arrangerande Vimmerby MS förväntade sig en publiksiffra på 16 000 människor, vilket motsvarade hela Vimmerbys befolkning på den tiden. 

40 år sedan:

Södra Vi IF erövrade fem DM-guld i friidrott, då länsmästerskapen för ungdomar avgjordes i Oskarshamn. Tvåfaldig mästarinna blev Anette Larsson, som var bäst i kula och diskus. Vidare segrade Patrik Sonehag i höjd, Bengt Lind i kula och Birgitta Karlsson i höjd.

2000. Daniel Jutegård drog sönder menisken och korsbandet i vänster knä.
2000. Daniel Jutegård drog sönder menisken och korsbandet i vänster knä.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om