Profilstark trio tog över HHF: "Håller inte att lalla runt"

Här kan ni ta del av en lite mer modern Återblick med massor av höjdpunkter från de senaste 20 åren.

Kevin Gaines tvåmålsskytt, problem med is för VH och en 11-åriga debutant i Återblicken.

Kevin Gaines tvåmålsskytt, problem med is för VH och en 11-åriga debutant i Återblicken.

Foto: ARKIV

Sport2024-08-04 13:40

10 år sedan:

Alexandersson höll sitt löfte! När han blev tvåmålsskytt i en 3–2-seger mot Kvarnby IK på bortaplan. "Det var ingen som kan säga att det var fel i laguttagningen", sa VIF-tränaren Tommy Svensson Pöder som innan matchen var tveksam på spelaren då han inte riktigt hade sett ut att vara spelklar. Trots det fick Simon Alexandersson starta och vilken succé det blev med två mål. Ted Åström Åberg fick också vara med i målprotokollet efter han satte dit 3–1-målet.

• Det blev lite jubel trots allt efter att Mathilda Engström lyckades säkra en poäng åt VIF:s damer. En välplacerad hörna som lyckades leta sig in bakom Madesjös målvakt och Vimmerby kvitterade till 3–3. "Jag såg inte riktigt var den tog vägen på grund av stolpen men det var verkligen bra med en poäng i den här matchen", sa Mathilda Engström. Men gästande Madesjö IF kände sig inte lika nöjda som VIF-spelaren Mathilda. "Jag är besviken. Vi jobbar enskilt och bjuder VIF på tre mål", sa Madesjötränaren Anders Sjöberg besviket.

Två mål mot bottenlaget Sturefors för Kevin Gaines. Bara 1–1 i 75:e. Då klev Kisas anfallare fram och ordnade tre poäng i slutminuterna av matchen. "Vi öste på och fick utdelning till slut", sa en väldigt nöjd Kevin Gaines. 4–1 blev resultatet där Joakim Bronow och Magnus Johansson gjorde de övriga målen.

undefined
Matchhjälten Kevin Gaines i Kisa BK för 10 år sedan.

Profilstark trio tar över HHF. Det blev tre välkända ansikten som tog över Hultsfred Handboll: Stefan Andersson, Tomas Svensson och Simon Råsbacken. Planen var att de tre männen skulle föra tillbaka klubben i deras hjärta till division 2. "Det håller inte att lalla runt. Det ska vara seriöst nu", sa Stefan Andersson som har varit ungdomstränare i HHF i tre år.

"Vi får ta det ifrån grunden", sa VH-tränaren Tomas Sandin som hade hoppats på att laget skulle få kliva på is lite tidigare i år. Men så blev det inte då isen inte var klar i tid och klubben fick hålla ut i några extra dagar. "Vi kommer behöva vänta innan vi kan köra ett mer organiserat ispass", sa tränaren.

undefined
Tomas Sandin och VH hade problem med att komma på is för 10 år sedan.

20 år sedan:

• 11-åriga Linnea Johansson gjorde inhopp för hennes lag när man vann derbyt mot Storebro. Damfotbollen i SK Lojal rider på en framgångsvåg. För några dagar sedan vann flicklaget Bullerby Cup och efteråt följde damlaget upp med en 3–2-seger mot rivalen Storebro. "Linnea gjorde ett kort inhopp i första halvlek och skapade två farliga situationer", sa hennes tränare Dragan Vujasinovic som var mycket imponerad av den unga spelaren.

undefined
Frida Johansson gjorde 3-1 i derbyt mot Storebro. Men en viss Linnea Johansson stal rubrikerna när hon fick debutera som 11-åring för 20 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!