Återblicken: Linus i hysterisk assistform

Vi tog en tillbackablick i arkivet och fann många intressanta saker. Som att Stefan Landberg blir allsvensk spelare och att Kenneth Hedström fortsätter i Gullringens GoIF.

Linus Isaksson stod för fem assist.

Linus Isaksson stod för fem assist.

Foto: Arkivbild

Sport2019-11-22 18:10

Det hände för 10 år sedan:

* När Vimmerby IBK besegrade Lessebo med 10-7, stod Linus Isaksson för fem målgivande passningar. "Kul att göra så många poäng, trots att många av dem var så kallade "gratisass", sa Isaksson. Johan "JC" Carlsson gjorde ett gästspel i VIBK och presenterade sig direkt då han i sitt första byte gjorde mål. 

* Både Vimmerbys herrar och damer gick vidare i Futsal-SM. På tal om "JC", så blev han främste målskytt för herrarna med sina fyra fullträffar. I damlaget stod Linnea Johansson för fem mål. 

* Hultsfreds HF imponerade när de vann mot topplaget Kristianstad med 32-29. Målen av Sasa Omrcen 8, Tim Sörensen 5, Simon Larsson 5, Henrik Böris 4, Ivan Milikic 4, David Svärd 3, Daniel Henriksson 2, Stefan Milikic 1. 

Det hände för 20 år sedan:

* Så gjorde han det igen, Nicklas Blom. För 17:e gången klarade Blom enduroklassikern Novemberkåsan. Kåsan avgjordes då, precis som i år, i Eskilstuna. En otränad Blom var nöjd: "Det var inte så tufft, inte alls så mycket kärr som jag räknat med", sa han. Värre var det för junioren Kim Nilsson, som tvingades bryta tävlingen – bara fyra kilometer från mål!

Det hände för 30 år sedan: 

* Hultsfredssonen Stefan Landberg har bestämt sig. Det blir allsvenskt spel för 20-åringen 1990. Landberg har tecknat ett tvåårs-avtal med nyblivna allsvenska laget Östers IF. Tonny Westring från Virserum gör detsamma, går till Öster. Westring kommer närmast från Västra Frölunda. 

* Gullringens GoIF har klart med tränare. Kenneth Hedström har tackat ja till ett sjunde tränarår för klubben. "Jag är mycket nöjd. Det var den lösningen vi ville ha", kommenterade Tommy Wärnehall. 

* Svenska världsstjärnorna i tennis, Anders Järryd och Jan Gunnarsson, kommer uppvisningsspela när tennishallen i Vimmerby invigs. En vecka senare ska de spela Davis Cup-final för Sverige mot Västtyskland. 

Det hände för 40 år sedan:

* Hultsfreds FK mister en av sina bästa spelare, då 27-årige Benny Lind bestämt sig för att sluta spela. "Jag vet inte om jag kan sluta helt, men det blir ett sabbatsår", säger lagkaptenen som motiverar sitt beslut att han vill ge familjen mer tid och att dessutom kunna ägna sig åt fiske och tennis. 

* I Vimmerby IF:s hockeypremiär mot Tranås kom 350 betalande åskådare. En bra publiksiffra i regnet. 

Stefan Landberg blir allsvensk spelare i Öster.
Stefan Landberg blir allsvensk spelare i Öster.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!