Återblicken: Mycket är sig likt i den lokala sporten

Jakob Karlsson gjorde mål för Vimmerby Hockey och Jonatan Green nätade fyra gånger om för Vimmerby IBK. Mycket är sig likt när sporten tar en återblick på vad som hände för 10, 20 och 30 år sedan.

Jakob Karlsson, Jonatan Green och Daniel Kumlin är några av profilerna som dyker upp i Återblicken.

Jakob Karlsson, Jonatan Green och Daniel Kumlin är några av profilerna som dyker upp i Återblicken.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-10-28 07:00

För 10 år sedan:

* Vimmerby Hockey låg i topp på Division 1 E. Hemma mot tabelljumbon Grästorp blev det seger med stabila 5–1. Bland målskyttarna återfanns den nuvarande lagkaptenen Jakob Karlsson. Övriga fullträffar stod Björn Jonason, Sebastian Nilsson, Adam Rundqvist och Markus Modigs för. Målet vaktades av Calle Brattenberger som bland annat räddade en straff. "De två första perioderna var pinsamt dåliga", var Jakob Karlssons analys efter matchen.

* En blott 16-årig Jonatan Green stack ut i Vimmerbys IBK:s match hemma mot Väckelsång. Han gjorde fyra av målen när laget vann med 10–6. Det var VIBK:s första seger för säsongen. Green var extra nöjd med sitt 5–2-mål som han gjorde med klubban mellan benen. "Jag såg inte att bollen gick in först, utan upptäckte det först när de andra i laget började jubla", sa han.

* HM IS innebandydamer sköt 30 skott i derbyt mot IBK Husar utan att göra mål. Det blev förlust med 1–0. Bäst i laget var debutanterna Emma Sjökvist och Märta Henrysson.

För 20 år sedan:

* Kisa BK gjorde sin första säsong i Division 3. Efter en stark start med 14 poäng under våren tog de bara sju på hösten och fick finna sig i att bli degraderade. När tränaren Jimmy Bexell summerade säsongen hade han svårt att dölja besvikelsen. "Det är en besvikelse att vi inte lyckades hålla oss kvar. Vi var väldigt nära. 23 poäng hade räckt för att hålla sig kvar utan kval och vi tog 21", sa han.

* Daniel Kumlin från Vimmerby fanns med i satsningen på unga svenska tennistalanger kallad "Team Catella". Ansvarig för teamet var den tidigare världstjärnan Mats Wilander och bland spelarna återfanns en då ung och lovande Robin Söderling.

För 30 år sedan:

* Vimmerby Hockey tog in en kanadensare i laget en bit in på säsongen i Division 3. Daryn Fersovich skrev på. Han kom närmast från spel i den tyska ligan, men hade även gjort ett par säsonger i Västerviks IK tidigare. "Jag är väl en kämpe, även om det kanske inte alltid ser ut så. Jag är nämligen inte så¨snabb på skridskorna", sa han till sporten inför debuten mot Skärblacka. 

* Hultsfreds HF hade fyra talangfulla spelare som var med och gjorde upp om en plats i Smålandslaget. 14-åringarna Morgan Nilsson, Joakim Dehlin, Henrik Larsson och Andreas Gustafsson fick åka på läger i Anderstorp.

Jakob Karlsson gjorde mål för VH för 10 år sedan.
Jakob Karlsson gjorde mål för VH för 10 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!