Återblicken: "Många klubbsammanslagningar"

Vi har bläddrat i arkiven för att ta reda på vad som hände för tio, tjugo, trettio, fyrtio och femtio år sedan.

Åtvidabergs FF firades av med fyrverkerier när de gick upp till Allsvenskan 2009.

Åtvidabergs FF firades av med fyrverkerier när de gick upp till Allsvenskan 2009.

Foto: Arkiv

Sport2019-10-29 06:15

10 år sedan

*ÅFF hade redan säkrat avancemang till Allsvenskan, men i sista omgången vann de också mot klara seriesegraren Mjällby AIF. Det blev 2-0 till Åtvidabergs favör efter mål av Kristian Bergström och Oscar Möller. Uppflyttningen innebar att ÅFF skulle få göra sin första Allsvenska säsong på 27 år. 

*Vimmerby arrangerade Natt-SM i orientering. 

20 år sedan

 *Fredrik Alexandersson blev klar som ny tränare i Vimmerby IF. Efter en säsong där VIF slutade tvåa i division 4 lämnade Jerker Gustafsson tränaruppdraget. Alexandersson, som innan var tränare i Horn, var laddad för uppdraget i Vimmerby:

 – Det ska bli mycket intressant, sa han. 

*Många klubbar slog ihop sina fotbollslag under den här tiden. Hjorteds GoIF och Totebo IF hade tidigare den hösten gått ihop, och nu var det Virserum och Järnforsen som startade ett samarbete i fotbollsverksamheten.  

 – Eftersom det blir allt svårare att få ihop spelare på mindre orter så kommer det bli många klubbsammanslagningar framöver, sa VSGF:s Dennis Johansson. 

30 år sedan

*"Bordtennisfest i Vimmerby", löd rubriken efter att IOGT/NTO hade arrangerat en stor pingistävling i Vimmerby. 300 deltagare och 40 föreningar var med och tävlade. Den mest framgångsrika hemmaspelaren var Jörgen Nilsson, som tog en andraplats och en tredjeplats i olika klasser. 

40 år sedan

*Vimmerby MS motocrosstalang Patrik Widéen, 13 år, vann SVEMO-cupen för 50-kubikare. 

*VIF tog en överraskande seger mot IK Oskarshamn i en träningsmatch inför säsongen. De vann med 4-3. Kent Rosenqvist gjorde två mål, Bengt Nilsson ett och "Mini" Skännestig ett för Vimmerby. 

50 år sedan

*Det var heta derbyn i bowling. Speed och Clipper möttes i Hultsfred och de förstnämnda vann med 170 poängs marginal. Även Vimmerby BK och Tull möttes i ett derby, där VBK gick vinnande. 

*IF Hebe från Silverdalen lyckades gå obesegrade genom division 6. De hade året innan åkt ut femman och behövde alltså inte mer än ett år på sig att gå upp igen. De vann alla matcher förutom tre, som blev oavgjorda. Skyttekung blev Dan Fransson med sina 30 mål.  

Fredrik Alexandersson blev klar som ny tränare i Vimmerby IF till säsongen 2000.
Fredrik Alexandersson blev klar som ny tränare i Vimmerby IF till säsongen 2000.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!