Annandagsbandy och julmatcher från förr

Den här gången blickar vi tillbaka på lokala händelser i sportens värld från dagarna mellan jul och nyår för 10, 20 och 30 år sedan. Det blir Annandagsbandy, en rad olika julmatcher och lite fotbollsnyheter.

Filip Fransson gjorde fyra mål för Målilla.

Filip Fransson gjorde fyra mål för Målilla.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-01-01 16:00

För 10 år sedan:

* I mellandagarna kom en försenad julklapp till Gullringens GoIF. Brasseduon André Xavier Reis och Addysson gav klartecken för spel 2013. För André innebar det en femte säsong i klubben dit han kom första gången 2008. Addysson tog chansen för andra gången. "Det är två ytterspelare och det känner vi att vi har saknat", sa sportchefen Patrik Wärnehall om förstärkningarna.

undefined
André och Addysson blev klara för spel i Gullringen för 10 år sedan.

* Målilla Bandy hakade på i toppstriden av ettan via två raka segrar i mellandagarna. I Annandagsderbyt hemma mot Skirö-Nävelsjö blev det seger med 5–3. Stor matchvinnare blev Filip Fransson med fyra fullträffar. "Idag fick jag bra fart på skotten", sa han.

Dessutom följde laget upp den insatsen med vinst borta mot Jönköping dagen före nyårsafton. Laget ledde med 9–0 i halvtid och vann till slut med 10–2. Tränaren Tomas Nyman lyfte fram laginsatsen: "Alla gör det bra. Framåt spelar vi jättebra och bakåt är det poerhört stabilt", sa han.

undefined
Filip Fransson gjorde fyra mål för Målilla.

För 20 år sedan:

* Glöm Play-off Målilla. Det var rubriken efter att laget förlorat Annandagsderbyt mot Öjaby hemma med 6–3. Det var rödvitts sjätte förlust på nio matcher så långt.

* Julmatcher bjöds det på lokalt i såväl ishockey, innebandy och bowling. I Vimmerby Hockeys möte med Christmas Team duggade målen tätt. 11–11 blev slutresultatet. Johan Hermansson agerade poängräddade för VH genom att sätta kvitteringen. Matchens lirare var dock Eric Johansson med fyra mål för Christmas Team.

undefined
Eric Johansson gjorde fyra mål för Christmas Team när de spelade 11-11 mot VH för elva år sedan.

I innebandykampen vann IBK Svikers mot VIBK med 9–6. Mikael Johansson gjorde tre av målen för Svikers och Mathias Lennström låg bakom tre för VIBK.

I bowlingkampen vann Vimmerby BK mot ett lag med före detta VBK-spelare. 6757 mot 6514 blev resultatet. Johan Karlsson bidrog med 947 för VBK och lyckades med bedriften att slå 300 i sin andra serie.

* I mellandagarna bjöds det på handbollsfest i Hultsfred. HHF firade 30 år med fyra uppvisningsmatcher. Huvudmatchen mellan HHF och hemvändarna blev mest rafflande och HHF vann med 18–17. 

undefined
Tommy, Percy och Conny Hesselgård deltog i Hultsfred HF:s 30-årsjubileum.

För 30 år sedan:

* Juldagsmatchen 1992 lockade 643 åskådare till ishallen. De fick se Christmas Team anförda av Tomas Rundqvist hamna i underläge med 2–0 mot VH. Jullagets slocknade stjärnor fick dock upp farten till slut och vände och vann med 9–6. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!