Återblicken: Succé när TV-laget besökte Vimarvallen

Vad hände egentligen inom den lokala sporten vid den här tiden för 10, 20, 30 och 40 år sedan?

Arne Hegerfors gjorde tre mål för TV-laget i matchen mot Bullerby IF.

Arne Hegerfors gjorde tre mål för TV-laget i matchen mot Bullerby IF.

Foto: Arkiv

Sport2020-05-07 07:00

10 år sedan:

* Dackarna fick en kanonstart på säsongen. De dubbla derbykamperna mot Västervik Speedway slutade totalt 5–0 till Dackarna. I den andra matchen visade Peter "PK" Karlsson verkligen att han var revanschsugen efter kraschen han hade i det första mötet och tog två heatsegrar av tre. "Jag var riktigt hungrig", sa "PK".

* Tre Vimmerby IBK-spelare togs ut till Smålandslaget för pojkar 15 år. Spelarna var Jesper Alm, Anton Isaksson och Hampus Wulff.

20 år sedan:

* I fyra säsonger hade Anders Johansson från Södra Vi satsat på dragracing i klassen Super Comb. Bland annat hade han kommit fyra i Nordic Dragracing Series. Men nu byggde han om och satsade på Pro Stock, vilket innebar att det var fri trimning på den kraftfulla bilen. "Inom fyra år ska vi hämta EM-bucklan i Monaco", sa Johansson.

* Rosenfors IK var den enda föreningen i Hultsfreds kommun som skulle ha ett damlag i seriespel fotbollssäsongen 00/01. Och intresset var stort. "Vi har 20–25 tjejer som tränar regelbundet", förklarade RIK:s ordförande Bertil Carlsson.

* Hemmaryttaren Jenny Adolfsson, Kinda Ryttarförening, var den stora överraskningen vid fälttävlan i Folkinge när hon kammade hem en tredjeplats med hästen Monsa.

30 år sedan: 

* Ishockeysäsongen var långt borta. Men försäsongen hade precis dragit igång för några lag, så som Vimmerby IF. Och ansvaret för att bygga upp spelarna inför division två-säsongen hade Arne Wikman. Truppen (de 22 man som var där) genomförde ett löppass och ett lättare styrkepass, hårt drillade av Arne, som gjort otåliga försäsonger. "Jag tycker fortfarande att det är lika kul och det är intressant att se hur killarna utvecklas", sa Arne då.

40 år sedan:

* Hycklinge tog sin första seger i fotboll mot Horn på 25 år när man vann lokalderbyt med 1–0 och tog de båda poängen (som det var på den tiden). Stefan Björklund gjorde matchens enda mål framför de 75 åskådarna i publiken.

* Vilken succé det blev när den nya fotbollsföreningen i Vimmerby, Bullerby IF, ställdes mot det berömda TV-laget. Nära 1600 personer kom för att se matchen som spelades på Vimarvallen. I TV-laget fanns stjärnor som bland annat Ted Gärdestad, Kurt Andersson, Lasse Åberg... och den som stack ut mest av alla: Arne Hegerfors. Han satte tre mål och blev kvällens skyttekung. Bullerby IF gjorde annars ett storstilat första framträdande och vann matchen efter straffar. 

Dackarna besegrade Västervik i derbymatcherna.
Dackarna besegrade Västervik i derbymatcherna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!