James Weber vill ta nästa kliv i karriären

James Weber var ett populärt namn i kommunen för 10 år sedan. HM IS kammade hem Rumskullapokalen efter straffdrama för 20 år sedan. Om detta kan ni bland annat läsa i Återblicken.

James Weber var en populär kille för 10 år sedan.

James Weber var en populär kille för 10 år sedan.

Foto: ARKIV

Sport2023-07-08 18:58
undefined
James Weber var en populär kille för 10 år sedan.

För 10 år sedan:

* Gullringens GOIF:s anfallsstjärna James Weber var en populär herre under sommaren. Han hade gjort succé i den gulsvarta tröjan och lockat till sig intressen från olika håll i Sverige. Sandviken IF var en av de klubbarna som hade visat störst intresse för James efter en lyckad provträning med klubben. Hans agent kommenterade följande: "James är alldeles för bra för Gullringen, vi letar just nu efter andra alternativ som kan utveckla hans karriär."

* Kisa BK vann årets upplaga av Hornpokalen. Efter 1–1 i semifinalen mot värdföreningen Horn/Hycklinge (seger på straffar) blev finalen en lättare uppgift. I finalen så körde man över Gullringen. Martin Höglind och Kevin Gaines blev tvåmålsskyttar och Linus Lindblom fick göra ett i 5–0-krossen.

undefined
Kisa BK vann Hornpokalen för 10 år sedan.

*Felix Karlsson och Kenneth Käll gick vidare under kvalet i Semesterracet tack vare en hjälpande hand. Thomas Davidsson var vänlig nog att låna ut sina två bilar för att hjälpa förarna. Utan honom hade det kunnat sluta väldigt annorlunda för bägge två. "Det här är folkrace, man hjälper människor och ser till att det går bra för alla. Jag tycker det är viktigt för sporten så den kan röra sig framåt", sa Thomas Davidsson.

För 20 år sedan:

* Hjältevad/Mariannelund IS vann Rumskullapokalen efter straffdrama över hemmalaget Rumskulla. Finalen blev en jämn match som slutade 2–2 efter fulltid. Ett avgörande blev det när HM IS lyckades vinna med 5–4 på straffar. Roger Olofsson och Adam Rosenqvist var de två spelare som fick jubla lite extra efter en bra genomförd turnering.

* Vimmerby IF dam hade övertygat stort första halvan av säsongen och vunnit alla sina matcher. En av lagets mest rutinerade spelare Emma Olofsson hade spelat en stor faktor i lagets framgångar under säsongen. Hon bildade anfallspar med nyförvärvet Sara Stridh, vilket fick väldigt bra utdelning. "Vårat samarbeta har funkat väldigt bra. Jag har tagit rollen som framspelare och Sara är avslutaren", sa hon.

För 30 år sedan:

* Herman Blom och Calle Bjerkert åkte till Gävle för att göra sin VM-debut i gästrikskogarna. De två enduro förarna från Vimmerby hade redan börjat drömma om tävlingen, och nu hade drömmen gått i uppfyllelse. "Vi började leta sponsorer väldigt tidigt. Enduro är ett väldigt kostsamt nöje så vi behöver all hjälp vi kan få", sa de två förarna.

undefined
Herman Blom och Calle Bjerkert gjorde VM-debut i enduro för 30 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!