Avgörande matchen ställs in: "Försöka hitta nytt datum"

Mitt i EM-febern var det även dags för den avgörande matchen i Vimmerby Tidning Cup. Men matchen mellan Gullringens GoIF och Vimmerby IF har ställts in.

Matchen mellan Gullringen och Vimmerby har ställts in.

Matchen mellan Gullringen och Vimmerby har ställts in.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-06-18 16:30

I helgen skulle Vimmerby Tidning Cup ha avslutats med två matcher. IFK Tuna tar emot Södra Vi på Tunhamra på söndag, men redan på lördag var det upplagt för en vinnare att koras efter mötet mellan Gullringen och Vimmerby på Gullemon.

Gullringen är två poäng före VIF och behöver därmed bara spela oavgjort för att säkra titeln som i så fall skulle innebära en flygande start för klubbens tränare Peter Magnusson som gör sin första säsong på posten. Men Gullringen har en hel del avbräck inför matchen och får inte ihop tillräckligt med spelare. Därför har matchen ställts in.

– Rasmus Bexell och Jesper Wärnehall kommer inte till spel. Martin Höglind och Erik Lindblad är osäkra, sa Magnusson till Sporten på fredagen.

Efter det kom man alltså fram till att det inte går att genomföra matchen.

– Vi ska försöka hitta en nytt datum för matchen nästa vecka. Vi har sjukdomar, skador och bortfall på grund av jobb. Vimmerby har förståelse för det, säger Magnusson.

Tränarkollegan i Vimmerby IF Patrik Gunnarsson hade också en del frågetecken i truppen inför matchen.

– Vi har en handfull spelare som är mer eller mindre skadade och vi chansar inte utan låter dem återhämta sig fram till seriepremiären, säger han.

Matchen mellan Södra Vi och Tuna kommer dock att spelas enligt plan och sänds på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 15:55 på söndag.

Ett nytt datum för Gullringen–Vimmerby är inte klart ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!