Avlidne målvaktsstjärnan hedras i OS-kval

Bara två veckor efter målvakten Alfredo Quintanas tragiska bortgång ska Portugal spela OS-kval i handboll. Under mottot "För Portugal och för dig" ska laget försöka ta sig till Tokyo.

Alfredo Quintana var med och besegrade Sverige i EM i Malmö för drygt ett år sedan. Arkivbild.

Alfredo Quintana var med och besegrade Sverige i EM i Malmö för drygt ett år sedan. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Sport2021-03-11 11:15

Den store målvaktsprofilen Alfredo Quintana drabbades av plötsligt hjärtstopp på träning med klubblaget Porto för drygt två veckor sedan och förklarades fyra dagar senare död, 32 år gammal.

Nu är det portugisiska landslaget samlat i Frankrike för att spela OS-kval, samtidigt som man försöker bearbeta chocken och sorgen efter Quintanas bortgång.

– Det är svårt att uttrycka vad jag känner. Det är knepigt för mig att inse att vi aldrig mer kommer att jobba tillsammans, sade Portugals förbundskapten Paulo Pereira till det portugisiska förbundets hemsida.

Portugiserna kommer att spela sina tre OS-kvalmatcher – mot Tunisien, Kroatien och Frankrike – med sorgeband för att hedra Quintana, som spelade VM med laget så sent som i januari. Det ska också hållas en tyst minut inför den första matchen på fredagen.

De två bästa lagen i gruppen får spela OS i Tokyo. Sverige spelar samtidigt sitt kval mot Tyskland, Algeriet och Slovenien i Berlin.

I den tredje OS-kvalgruppen möts Norge, Brasilien, Chile och Sydkorea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!