Backarna ledde Frölunda i toppmötet

Tre mål av två backar i andra perioden visade vägen när Frölunda slog Luleå med 4‒1 och tog över serieledningen i SHL. ‒ Skönt att det fick rulla in tre puckar från oss, säger Jesper Sellgren om målen som han och kollegan Stefan Elliott gjorde.

Jesper Sellgren, till vänster, gratuleras av Simon Hjalmarsson efter att ha gjort 2-0 för Frölunda mot Luleå. Sellgrens backkompis Stefan Elliott gjorde 1-0 och 3-0 för Frölunda.

Sport2020-10-24 18:11

Förlusten var Luleås första under ordinarie tid i höstens SHL. Frölunda är fortfarande obesegrat på hemmaplan.

Drygt fyra minuter mitt i andra perioden avgjorde matchen.

Stefan Elliot sköt, helt omarkerad, 1‒0 via stolpen efter 9.04 i perioden, sedan Johan Sundström tagit fram pucken från sarghörnet.

Jesper Sellgren gjorde 2‒0 med ett lite överraskande skott från vänsterkanten vid 9.59, medan lagen hade var sin spelare utvisad.

En halv minut senare fick Luleå två man utvisade.

Och vid 13.18 kunde Stefan Elliot, som även passat till det andra målet, göra 3‒0 i spel fem-mot-tre.

Det var höstens första mål i SHL, både för kanadensaren Stefan Elliott och för Jesper Sellgren, som kom till Frölunda inför denna säsong från just Luleå.

"Tuffa utvisningar"

Gästernas tränare Thomas Berglund var besviken på lagets spel i andra perioden.

‒ Det kan vi göra bättre, konstaterar Berglund om Luleås insatser vid de två första målen.

‒ Det är tuffa utvisningar, säger han också om domarbesluten som föregick 3‒0.

Första och tredje perioderna var bättre från Luleås sida.

‒ Men det är svårt att vinna matcher när man ligger under med 3‒0, säger Thomas Berglund.

Frölunda, däremot, var alltså snabbt tillbaka på vinnarspåret efter den knappa förlusten mot Rögle i torsdags.

Tar kommandot

Det blev inget mål i första perioden mot Luleå, men Jesper Sellgren tycker ändå att Frölunda är bra på att ta kommandot i matcherna.

‒ Vi har startat de flesta matcher som vi vill, verkligen gått ut och ägt matchen och satt press på motståndarna, säger Jesper Sellgren om Frölundas säsongsstart.

För 22-årige Sellgren personligen var det första gången han spelade mot ett lag han själv lämnat.

‒ Det var bara roligt att kliva ut och känna igen alla i det andra laget och tampas mot dem. Det var faktiskt riktigt roligt, säger Jesper Sellgren.

Frölundas målvakt Johan Mattsson, som bara spelat tre seriematcher tidigare i höst, var mycket bra i toppmötet. Mattsson och kollegan Niklas Rubin är ett av SHL:s bästa målvaktspar.