Båda mittbackarna borta i VIF:s nyckelmatch

Vimmerby IF verkar ha hittat formen inför lördagens måstematch i damtvåan hemma mot Svärtinge. "Den här matchen ska vi vinna", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Greta Koponen, till höger, saknas på lördag. Det gör även Malin Söderlund.

Greta Koponen, till höger, saknas på lördag. Det gör även Malin Söderlund.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-08-14 19:30

Det blir dock stora förändringar för Vimmerby IF i defensiven. Både Greta Koponen (avstängd) och Malin Söderlund (bortrest) saknas i hemmamatchen mot Svärtinge på lördag, vilket innebär att man får bilda ett helt nytt mittbackspar. 

– Det blir Andrea Lundgren och Malin Blidfors som går in som mittbackar istället. Det kommer de lösa, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo. 

VIF kommer annars från en seger i serien mot Borens IK (5–0) och en bra insats mot division 1-laget Mariebo (förlust 0–3) i cupen senast. 

– Vi gör det fantastiskt mot Mariebo och har aggressivitet i presspelet och fart framåt. Kommer vi upp i den nivån nu på lördag igen så kommer det bli bra, säger Rinaldo och fortsätter:

– Jag har försökt forska lite om Svärtinge men vet inte så mycket om dem. Men det är inte så mycket att orda om utan vi ska fokusera på det egna spelet. Vi vill ta över direkt och ska inte spara på krutet. Det ska vara hårt och aggressivt med snabba omställningar och mycket fart. 

Både VIF och Svärtinge har hittills spelat tre matcher. VIF har fyra poäng (en seger, en oavgjord och en förlust), medan lördagens motståndare har tre. Ska VIF hänga med där uppe krävs en ny seger.

– Absolut, den här matchen ska vi vinna också. Vi ska vara ett topplag. 

I nuläget är BK Kenty det enda laget som gått rent i serien, med tre segrar och nio poäng. Mjölby har chansen att göra samma sak vid seger mot Tjust på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!