Bandyfinalen flyttas – 21 smittade i Sandviken

Coronakrisen i bandyns SM-slutspel fortsätter. 21 nya positiva fall har konstaterats i Sandvikens herrlag det senaste dygnet. Nu skjuts finalerna fram.

Sandvikens herrlag fortsätter att plågas av coronasmitta i truppen. Arkivbild.

Sandvikens herrlag fortsätter att plågas av coronasmitta i truppen. Arkivbild.

Foto: Pernilla Wahlman / TT

Sport2021-03-23 09:11

SM-finalen i bandy är tänkt att spelas på lördag, men kommer nu att skjutas fram, rapporterar SVT. På herrsidan får finalklara AIK nämligen fortsätta vänta på sin motståndare.

Semifinalserien mellan Sandviken och Villa Lidköping är satt på paus efter coronautbrott i båda lagen, och tisdagsmorgonens besked gav ingen ljusning.

"14 spelare och 7 ledare är covid-19-positiva. Fick våra svar sent i går kväll. Jag har min andra coronasväng", skriver Sandvikens tränare Joakim Forslund i ett sms till Bandypuls.

Under måndagen meddelade också Villa Lidköping om elva nya covid-19-fall i truppen, vilket innebar att samtliga spelare i A-truppen testats positivt.

Endast två matcher har kunnat spelas i serien, med var sin seger som resultat. Villa Lidköping leder dock med 2–1 efter att Sandviken tvingades lämna walkover till det tredje mötet i förra veckan.

Senare under tisdagen ska berörda parter ha ett möte för att diskutera hur man går vidare, skriver Bandypuls.

I damfinalen möts Villa Lidköping och Västerås, och där har det hittills inte kommit några rapporter om smitta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!