Barcelona pressade fram ny seger

Barcelona gjorde vad laget skulle, tog tre viktiga poäng och gick på nytt upp i serieledning i den spanska ligan. Men redan på onsdagen kan ärkerivalen Real Madrid återta ledningen.

Lionel Messi stormar fram mot Athletic Bilbao, men det blev inga mål för argentinaren på tisdagen, istället avgjorde Ivan Rakitic för Barcelona.

Lionel Messi stormar fram mot Athletic Bilbao, men det blev inga mål för argentinaren på tisdagen, istället avgjorde Ivan Rakitic för Barcelona.

Foto: Joan Monfort/AP/TT

Sport2020-06-24 01:15

Det satt hårt åt för Barcelona hemma mot defensivt skickliga Athletic Bilbao. Trots hård press mot gästernas mål dröjde det till den 70:e minuten innan Ivan Rakitic kunde spräcka nollan.

Kroaten kunde fri från bara någon meter sätta bollen i nät bakom Unai Simón.

– Ett viktigt mål i en svår match, men till slut kunde jag sätta mitt första mål för säsongen, och jag får tillägna det min fru och våra döttrar efter en svår tid i karantänen, sade segerskytten i en tv-intervju efter matchen.

I och med segern sätter Barcelona en liten press på rivalen Real Madrid. Med en match mer spelad leder katalanerna serien med tre poäng, Real Madrid kan dock återta serieledningen vid seger hemma mot Mallorca på onsdagskvällen.

De två giganterna ligger 13 respektive 10 poäng före ligatrean Atlético Madrid, som tidigare på tisdagskvällen besegrat Levante med 1–0. Det var klubbens tredje raka seger i ligan.

– Vi är väldigt glada över att vinna igen och när lagen runt oss (i tabellen) tappar poäng närmar vi oss vårt mål, säger Marcos Llorente, som var sist på bollen innan Levantes Bruno Gonzalez styrde in bolen i eget mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!