Bekräftat: Rydén allvarligt skadad – ersättare klar

Vimmerby Hockeys förre succémålvakt Tomas Rydén har åkt på en allvarlig skada, bekräftar Tingsryds AIF. 27-åringen kommer att bli borta en längre tid – och TAIF har plockat in en ersättare till honom.

Tingsryds AIF bekräftar att den tidigare VH-målvakten Tomas Rydén är allvarligt skadad.

Tingsryds AIF bekräftar att den tidigare VH-målvakten Tomas Rydén är allvarligt skadad.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-09-16 14:37

För drygt en vecka sedan kom rapporter från minhockey.se att Tingsryds nya målvakt Tomas Rydén drabbats av en allvarlig skada. Rydén lämnade Vimmerby för TAIF inför den här säsongen – men får fortsätta vänta på sin allsvenska debut. 

Klubben bekräftade nämligen att 27-åringen blir borta en längre tid. 

– Vi kan idag meddela att vi efter konsultation med läkare tyvärr kan konstatera att vår målvakt Tomas Rydén akut måste opereras. I skrivande stund vet vi inte när han har återhämtat sig och åter är redo för spel, så därför kommer vi att söka en ersättare, skrev TAIF på sin hemsida den 8 september. 

För tre dagar sedan blev det klart att ersättaren blir Daniel Rosengren från Vallentuna Hockey. Han har tidigare gjort åtta matcher i SHL med IK Oskarshamn och 20 allsvenska matcher med Almtuna.

– Daniel är en målvakt som trots sin ringa ålder har hunnit skaffa sig rutin både från Allsvenskan och SHL. Han är lite av en hybrid-målvakt, vilket innebär att han både använder sin storlek till att täcka målet och få pucken på sig, men kan också sträcka ut och göra räddningar när kroppen är i ytterlägen. Det kommer bli mycket bra att ha två lite yngre målvakter som får tävla om speltiden, säger målvaktstränare Peter Josephson till klubbens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!