Bekräftat: Zlatan missar CL-premiären

En inflammerad hälsena sätter stopp för Zlatan Ibrahimovic. Milans tränare Stefano Pioli bekräftar att anfallsstjärnan missar mötet med Liverpool i Champions League. –Vi hoppades att han skulle hinna återhämta sig men så är inte fallet, säger Pioli.

Zlatan Ibrahimovic gjorde succécomeback i söndags med mål, men en inflammerad hälsena sätter stopp för spel mot Liverpool i Champions League.

Zlatan Ibrahimovic gjorde succécomeback i söndags med mål, men en inflammerad hälsena sätter stopp för spel mot Liverpool i Champions League.

Foto: Spada/AP/TT

Fotboll2021-09-14 14:01

Ibrahimovic var i helgen tillbaka efter sin knäskada och långa rehabilitering. Han gjorde ett inhopp i den 60:e minuten mot Lazio och gjorde mål efter bara sex minuter på planen.

Men nu är det bekräftat att Ibrahimovic missar onsdagens Champions League-match mot Liverpool på Anfield.

Från den initierade fotbollsjournalisten Fabrizio Romano och Sky Sport Italia läckte uppgifter ut om att Milans svenske anfallare fått problem med en hälsena och inte var med i den truppen.

Några timmar senare bekräftade Pioli uppgifterna på en presskonferens.

– "Ibra" skulle ha startat, men han kände smärtor. Det är meningslöst att ta risker. Det är en viktigt match, men vi har åtskilliga matcher framför oss efter i morgon. Zlatan är snart tillbaka, säger Pioli.

Nu är frågan vem som ersätter den snart 40-årige Ibrahimovic, som har spelat 120 Champions League-matcher och gjort 48 mål under sin karriär.

Ante Rebic, som spelade fram till Ibrahimovics mål i söndags, uppges vara det troligaste valet. Olivier Giroud har precis börjat träna efter att ha varit smittad av coronaviruset.

– Två dagars träning är inte tillräckligt för att spela 90 minuter, men han kan spela en del av matchen, säger Piolo.

Övriga lag i gruppen är Atlético Madrid och Porto.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!