Berg nobbar Blåvitt – stannar i Ryssland

Ingen Marcus Berg till IFK Göteborg i sommar. Landslagsanfallaren har förlängt sitt kontrakt med Krasnodar över nästa säsong, skriver den ryska fotbollsklubben på sociala medier.

Marcus Berg stannar i Ryssland. Arkivbild.

Marcus Berg stannar i Ryssland. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2020-06-15 10:55

Efter att både Jakob Johansson och Mattias Bjärsmyr valt att vända hem till allsvenskan och Göteborg har supportrarnas hopp om Marcus Bergs signatur ökat. 33-åringen har tränat med laget under våren då den ryska ligan varit pausad och han har alltid varit öppen med vad klubben betyder för honom.

Men "Blåvitt" får vänta lite till.

På sociala medier skriver Krasnodar att 33-åringen – vars kontrakt skulle ha gått ut i sommar – har förlängt sitt avtal till den 30 juni 2021.

Berg kom till den ryska klubben förra sommaren och har under sin första säsong svarat för sex mål och en assist på 26 matcher.

Innan dess spelade han för Al-Ain i Förenade Arabemiraten i två år.

Marcus Berg lämnade Göteborg 2007 och har sedan dess bott utomlands. Han har också representerat klubbar som Panathinaikos, Groningen och PSV.

Krasnodar ligger trea i den ryska ligan och ställs på söndag mot Oscar Hiljemarks Dynamo Moskva när säsongen återupptas efter coronaavbrottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!