"Beskrivs som större kaos än vad det är"

Bilden av turbulens i Sveriges skidlandslag är överdriven. Det anser förbundsordföranden Karin Mattsson. –Det beskrivs som ett större kaos än vad vi tycker det är, säger hon till Expressen.

Svenska skidförbundets ordförande Karin Mattsson. Arkivbild.

Svenska skidförbundets ordförande Karin Mattsson. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Sport2020-03-30 21:00

Det senaste året har kantats av mängder med negativa rubriker runt det svenska skidlandslaget. Och bilden av turbulens försvagades inte direkt efter att Stina Nilsson förra helgen valt att byta sport till skidskytte och att tränarduon Fredrik Uusitalo och Mattias Nilsson nyligen slutat för att får mer tid för sina respektive familjer.

Men Karin Mattsson, Svenska skidförbundets ordförande, anser att bilden av fullständig disharmoni och obalans är överdriven.

– Börjar man slå ihop bilden av allt som hänt så beskrivs det som ett större kaos än vad vi tycker det är, säger hon till Expressen.

Mattsson, som har ett förflutet som ordförande för Riksidrottsförbundet, medger dock att den senaste tidens förändringar "påverkar vardagen" och att en utvärdering av säsongen därför är aktuell.

– Just nu kontaktas alla åkare, ledare och andra berörda personer för att utvärdera förra säsongen. Det är väldigt viktigt att vi får kartlägga hela bilden.

Hon säger sig inte vara orolig för att situationen ska bli än mer uppblåst, men påpekar:

– Jag har väldigt stor tilltro till det jobb som görs. Men det är klart att det är en väldigt tuff situation så länge man inte har facit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!