Bolsjunov vinnare efter bråket i Lahtis

Världscupsuveränen Alexander Bolsjunov verkade inte påverkad av efterspelet till bråket och diskningen i Lahtis. Ryssen vann 15-kilometersloppet i Svenska Skidspelen i Falun.

Världscupsuveränen Alexander Bolsjunov vann 15-kilometersloppet i Falun.

Sport2021-01-29 12:30

Men det blev jämnare än han kanske räknat med. Norrmannen Simen Hegstad Krüger tog in allt mer på Bolsjunov under fristilsloppet och var i mål bara 1,8 sekunder efter. Det blev norskt även på tredje och fjärde plats genom Sjur Røthe respektive Hans Christer Holund.

Det var i stafetten i Lahtis förra helgen som Bolsjunov tappade humöret på upploppet när han ansåg att Finlands Joni Mäki stängde vägen för honom. Bolsjunov svingade staven mot Mäki och väl i mål körde han rakt in i finländaren. Rysslands lag diskades.

Bolsjunov bad senare om ursäkt.

Trots hemmaplan blev dagens tävling ytterligare ett bevis på att svensk herrskidåkning är långt ifrån världstoppen. Karl-Johan Westberg gjorde säsongsdebut i världscupen och blev bäste svensk på 17:e plats.

– Det var jätteskönt att få göra loppet, har väntat på det här. Nu fick jag till ett väldigt bra lopp, och det var personligt rekord, säger han till SVT.

För Calle Halfvarsson fortsätter problemen och han slutade 31:a, 2.21 efter Bolsjunov.

– Jag har ingen energi, blir stum. Redan på första varvet började det krampa i benen, det funkar inte det jag gör, säger Halfvarsson till SVT och säger att han ska diskutera med dem runtomkring om han ens ska starta i helgens tävlingar.