Bomben: Czarnecki bryter med Vita Hästen

Niklas Czarnecki hoppar av från sitt jobb som assisterande tränare i Vita Hästen. "Jag har känt att jag behöver göra något annat", säger han till klubbens hemsida.

Niklas Czarnecki, till vänster, tillsammans med huvudtränaren Tony Zabel.

Niklas Czarnecki, till vänster, tillsammans med huvudtränaren Tony Zabel.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2021-05-31 15:15

Det fortsätter svänga om Vita Hästens silly season. Parallellt med ett par nyförvärv som presenterades förra veckan försvinner folk i andra riktningen också.

Lagkaptenen Emil Lundberg bröt sitt kontrakt och flyttade till Norge och Jussi Salo hoppade på som huvudtränare för Väsby i hockeyettan.

Nu kommer nästa stora nyhet. 55-årige Niklas Czarnecki, som hade ett år kvar på sitt kontrakt som assisterande tränare till Tony Zabel, väljer att lämna föreningen. Det berättar han i en artikel som publiceras på Vita Hästens hemsida.

– Jag har under en tid känt att jag behöver en förändring och göra något annat, säger Czarnecki.

Det är just nu oklart vad hans framtid innebär, om han kommer fortsätta inom ishockeyn eller om det blir något annat. 

Det här är hans andra sejour i klubben. Czarnecki rekryterades inför den allsvenska premiären 2014 och under den tiden var han både huvudtränare och sportchef.

– Jag har trivts bra i föreningen under alla de här åren, men minns med oerhörd glädje speciellt den första säsongen i Hockeyallsvenskan som var fantastisk både för mig personligen och för föreningen. Jag är tacksam över den här tiden, de människor jag lärt känna och det som jag fått uppleva. Jag är extra stolt över att vi lyckades landa den här säsongen med alla tuffa utmaningar som vi fick genomgå. Jag önskar Hästen nu en mer normal säsong och lycka till i HockeyAllsvenskan, säger han vidare i intervjun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!