Bomben: Han skrivs ut ur truppen – Doyle klar

Med två dagar kvar till premiären av Bauhausligan kommer en rad nyheter kring Västervik Speedway. Förra årets stora succé – Jack Holder – skrivs ut ur truppen. Samtidigt meddelar klubben att man är överrens med stjärnan Jason Doyle och Sam Masters.

Jack Holder (blå huva) skrivs ut ur Västerviks trupp. In kommer i stället landsmannen Sam Masters som representerade Västervik förra säsongen.

Jack Holder (blå huva) skrivs ut ur Västerviks trupp. In kommer i stället landsmannen Sam Masters som representerade Västervik förra säsongen.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-08-09 15:15

I ett pressmeddelande skriver klubben att man valt att stryka 23-årige Jack Holder från truppen– som förra året stod för en enastående säsong i Västerviksvästen. Australiern har också inlett säsongen mycket starkt i Polen och toppar snittlistan i andraligan med 2,667.

– Jag har fört en kontinuerlig dialog med Jack angående hans schema i Polen där han kör i två ligor. Det finns tyvärr inte möjlighet för honom att köra för Västervik i början på serien då han har tävlingar i det närmaste varannan dag och med det inte kan uppfylla restriktionerna som finns i Polen med att lämna coronatester om man lämnar landet, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson och fortsätter:

– Jack hoppas kunna hjälpa klubben senare under säsongen och med det bli inskriven igen.

Som ersättare har klubben tagit in Holders landsman Sam Masters som representerade Västervik förra säsongen.

– Serieschemat för förarna i högstaligan i Polen är mycket hektiskt för närvarande och det innefattar även Jason Doyle, Anders Thomsen och Bartosz Smektala. Vi kände att vi behövde få in någon mer förare som var mer tillgänglig och då passar Sam Masters in perfekt.

Samtidigt presenterar klubben en mycket fin nyhet inför seriepremiären. Den tidigare världsmästaren och storstjärnan Jason Doyle är nu helt klar för Västervik Speedway. Planen var att australiern skulle köra de inledande två matcherna, men på grund av en inställd tävling med sin polska klubb Czestochowa blir det inte så.

– Vi får vänta till hemmamatchen 18 augusti innan vi får tillgång till Jason i Västerviks färger.

Förarna i den polska högstaligan har ett otroligt tajt schema och exakt hur deras närvaro kommer att se ut i ligan är oklart. Bekräftat är dock att Västervik, på grund av ekonomin, enbart kommer att köra med två förare från Ekstraliga per match.

I och med förändringen har Västervik nu använt tre av sina totalt sju transferkort.

Västerviks trupp: Jason Doyle, 1,865, Bartosz Smektala, 1,571, Anders Thomsen, 1,510, Marcus Birkemose, 1,400, Mikkel Bech Jensen, 1,306, Mads Hansen, 1,250, Linus Sundström, 1,192, Sam Masters 1,100, Anton Karlsson, 0,500, Noel Wahlqvist, 0,500, John Lindman, 0,500, Philip Olofsson, 0,500, Ricky Kling, 0,500, Alex Johansson, 0,500.

Samtidigt meddelar klubben att man är överrens med storstjärnan Jason Doyle.
Samtidigt meddelar klubben att man är överrens med storstjärnan Jason Doyle.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!