"Borde nog fått mitt första röda i karriären"

Här har ni veckans Heta & Kalla lista. Det är en blandning av mycket.

Här är veckans heta och kalla lista.

Här är veckans heta och kalla lista.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-08-24 19:30

GLÖDHETT

"Vispen" i finrummet

Jag ska villigt erkänna att jag hade mina tvivel angående Oliver Berntzon. Det skulle krävas en riktigt stark prestation i kvalet i Kroatien för att bli topp-tre och fixa en av platserna till GP-serien 2021. Men det var precis vad "Vispen" gjorde. Han körde inspirerat och hade de där "kända" marginalerna på sin sida. Nu kan han titulera sig blivande GP-förare. Strongt och roligt. Det lär gå undan på tisdag också när han möter moderklubben på Skrotfrag Arena. 

HETT

Skyttedrottningen

Visst är det ett snäpp ner divisionsmässigt jämfört med förra säsongen, men ändå. Nathalie Johansson har kommit tillbaka från en allvarlig knäskada – och pangar nu in mål på löpande band i VIF. I de tre senaste seriematcherna har hon gjort hattrick i samtliga. Hennes spel och målkänsla kan bli guld värd i kampen om seriesegern mot – troligen – BK Kenty. 

VARMT

Min fotbollsmatch

Nu är det gjort. Jag har spelat min första "riktiga" match på 13 år! Det skedde i söndags, i Horn. Reservlagsmöte mot HM IS. Lite kuriosa i sammanhanget är att jag och min polare "Bengan" startade på det inre mittfältet. Tillsammans hade vi en ålder på strax över 100 år.  De vi mötte centralt var två tonåringar. Det skiljde ungefär 70 år i ålder mellan innermittfältsparen. Världsrekord? Jag borde nog fått mitt första röda i karriären. Hängde inte med mina vesselsnabba motståndare och tvingades ta till osjyssta medel ett par gånger. Men roligt var det och hete Henriksson hängde sex baljor. 

LJUMMET

Vintern...?

Missförstå mig rätt. Det är förstås kul att hockeyn, innebandyn och andra inomhussporter är igång igen. Men...det är också en försmak om att vintern i annalkande och det är inte lika roligt. Jag vill ständigt påminnas om att det fortfarande är sommar och värme. Läge för ett dopp idag?

KALLT

Den defensiva förmågan

De flesta av oss gillar offensiv fotboll, med mycket rörelse, platsbyten, dribblingar, fina kombinationer och målrika matcher. Men fotbollen är så mycket mer än så. Känslan är att det någonstans på vägen i den lokala fotbollen, har glömts bort att det också handlar om att försvara sig på ett smart sätt. Att försvara tillsammans – som ett lag. Som en enhet. När man i ett utanför-perspektiv tittar på hur lag uppträder i defensiven, kan man ibland fråga sig om det överhuvudtaget tränas på försvarsspel. Eller det kanske är så enkelt att det finns för få starka ledare på planen som styr sina lag?

Borde fått rött? Jag spelade första matchen på 13 (!) år.
Borde fått rött? Jag spelade första matchen på 13 (!) år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!