Bragdguldet: Här är några lokala röster

Bragdguldet 2021 går till det svenska hopplandslaget. Innan det blev officiellt klockan 13:00 på tisdagen hade vi en panel med sex stycken lokala personer, som fick utse sina favoriter.

Foto: Vimmerby Tidning

Sport2021-12-07 11:50

Peter Magnusson, fotbollstränare:

Min favorit är hopplandslaget i OS. Med den press de hade inför tävlingen och allt som byggdes upp kring finalen, så var det enormt bra att de lyckades. Det som gör det svårare är att både människa och häst tävlar tillsammans. Här klarade sex individer allting galant. Det blev oerhört spännande och nervkittlande. Jag tror att Armand Duplantis blir den främste utmanaren. 

Torbjörn Allvin, Vimmerby Tidning:

Konkurrensen är oerhört tuff i år. Jag tror och vill att Nils van der Poel tar hem det. Det han gjort är helt makalöst. Skridsko var alltid en favorit att se på när Tomas Gustafsson var i topp i världen. Nu är det lika intressant igen. Två VM-guld och dubbla världsrekord. Och så verkar han vara en skön snubbe också. Näst bäst på min lista: hopplandslaget i OS. 

Tobias Lundh, fotbollsspelare i Rimforsa IF:

Den första som kommer upp i huvudet är Armand Duplantis. Sen kan man kanske tycka att det ska vara en engångsföreteelse för att kallas bragd. Den nivån han håller och den press han hade i OS var enorm och fantastiskt imponerande att han klarade av det. Nils van der Poel är inte långt efter för mig. Han kör sin egen väg och lyckas vara så överlägsen. Det är en häftig resa han har gjort. 

Wilma Svensson, friidrottare Hultsfred:

Spontant känner jag att Armand Duplantis ska få priset. Han är så duktig och imponerar hela tiden. Dessutom är han en förebild för många och även för mig. 

Bertil Axelsson, Vimmerby OK:

Den som har gjort den största bragden måste ändå vara Nils van der Poel. Han kom lite från ingenstans och slog rekord och tog guld. Annars är Tove Alexandersson min personliga favorit, hon har ju fortsatt att leverera på en redan hög nivå.

Else Marie Jalminger, Vimmerby: 

Armand Duplantis är min favorit. Han är väldigt duktig och verkar dessutom vara väldigt ödmjuk och hanterar framgången på rätt sätt. 

Anton Palmér, Storebro IF:

Nils van der Poel är min favorit. Han har stått för en häftig prestation och är dessutom fascinerande som individ. Annars är Armand Duplantis också en stark kandidat genom att han som så ung redan etablerat sig som bäst i världen.

Magnus Strömsten, Vimmerby Tidning:

Den som sticker ut mest och har gjort den prestation som jag tolkar som en riktig bragd är ändå Nils van der Poel. Den resan han har gjort på så kort tid imponerar på mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!