Calgaryduo tackar nej till VM

Tre Kronor har lämnat platser öppna i VM-laget för NHL-förstärkningar. Men två som inte kommer är Calgarys Rasmus Andersson och Joakim Nordström.

Rasmus Andersson (till vänster) i en duell med Vancouvers Nils Höglander. Arkivbild.

Rasmus Andersson (till vänster) i en duell med Vancouvers Nils Höglander. Arkivbild.

Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Sport2021-05-21 16:12

Calgary hade kunnat bli något av en guldgruva för Tre Kronor på VM. Men Mikael Backlund, lagkapten för guldlaget 2018, och Elias Lindholm tackade nej. Dessutom tvingade en skada målvakten Jacob Markström att avstå VM-spel.

Och nu kommer negativa besked från ytterligare två Calgarysvenskar: backen Rasmus Andersson och forwarden Joakim Nordström.

– Båda två har tackat nej, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

När det kommer till NHL-förstärkningar kan Vancouvers Nils Höglander bli ett tillskott senare i turneringen. Forwarden har själv öppnat för det i en intervju med Expressen.

Garpenlöv säger att de har fört samtal men i övrigt är han fåordig.

– Vi har en dialog och vi kommer att ta ett beslut. När det beslutet tas meddelar vi resultatet av det.

Flera NHL-svenskar kan komma att slås ut från Stanley Cup-slutspelet de kommande dagarna, och därmed eventuellt bli tillgängliga för VM. Men pandemin, som gjort att NHL-spelarna levt mångt och mycket som i bubblor och knappt kunnat träffa sina nära och kära, samt krav på karantän i sex dagar vid ankomst i Riga, försvårar.

– Som vi alltid gör så följer vi spelet därborta. De som blir utslagna har vi en kontakt med och sen när vi har tagit ett beslut så meddelar vi det, säger Garpenlöv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!