Cas tar upp fallet under måndagen. Då hörs representanter från Manchester City via länk på grund av coronapandemin.
Minst tre dagar viks åt Citys överklagan.
Det är oklart om Cas tar beslut omgående efter förhören. Om så inte sker uppger Matthieu Reeb, generalsekreterare i Cas, för nyhetsbyrån AFP att City får klarhet i vad som gäller i nästa månad.
Bakgrunden till det Europeiska fotbollsförbundets hårda straff är att City mellan 2012 och 2016 bröt mot förbundets ekonomiska regelverk, financial fair play. Det tyska magasinet Der Spiegel publicerade 2018 en rad läckta mejl som ansågs visa att City fabricerade sponsoravtal med kopplingar till klubbens Abu Dhabi-baserade ägare Sheikh Mansour.
Klubben nekar
Uefas egen utredning ledde till att Manchester City befanns skyldigt. Klubben har konsekvent nekat till Uefas anklagelser.
– Det verkar handla mindre om rättvisa, mer om politik, säger Ferran Soriano, vd i City Football Group.
Oavsett vad Cas kommer fram till får Manchester City spela vidare i säsongens upplaga av Champions League, tänkt att återstarta i sommar.
Går Cas på Uefas linje väntar ett sportsligt och ekonomiskt dråpslag. Förra säsongen tjänade klubben runt en miljard kronor i prispengar och tv-intäkter på att nå kvartsfinalspelet. En tvåårig avstängning riskerar också att få konsekvenser i truppen.
Svårt behålla spelare
Klubben kan få svårt att behålla spelare – och att värva spelare om man inte kan erbjuda spel i Champions League.
– Två år skulle vara långt. Ett år är kanske något jag kan stå ut med, sade Citys belgiske landslagsstjärna Kevin De Bruyne nyligen till tidningen Het Laatste Nieuws.