Cave hyllades med karavan i hemstaden

Hundratals bilar uppradade längs motorvägen och eskort av polis och brandkår. Så hedrades den avlidne NHL-forwarden Colby Cave när hans familj på annandag påsk återvände till kanadensiska hemstaden North Battleford i regionen Saskatchewan, skriver ESPN.

Colby Cave firar med sina lagkamrater efter att ha gjort mål mot Pittsburgh i en NHL-match i höstas. Arkivbild.

Colby Cave firar med sina lagkamrater efter att ha gjort mål mot Pittsburgh i en NHL-match i höstas. Arkivbild.

Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Sport2020-04-14 11:45

Edmonton-forwarden avled på sjukhus i Toronto i lördags, 25 år gammal, efter att ha drabbats av en hjärnblödning tidigare under veckan.

"Ta på era hockeytröjor, gör skyltar eller annat ni känner för så att Al, Jen, Taylor och resten av familjen förstår att vi tänker på dem i den här svåra tiden", löd en uppmaning på sociala medier och på den lokala hockeyklubbens webbplats.

Förre Edmontonbacken Eric Gryba lade ut en bild där han stod utanför sin bil på motorvägen. "Förmodligen en kö på 15 km+ med bilar som inväntar Colby Caves familj utanför Battleford. En hjärtskärande och hjärtvärmande stund", skrev han.

Kondoleanser från en hel hockeyvärld, exempelvis från Wayne Gretzky och Connor McDavid, har strömmat ut på sociala medier under påskhelgen till minne av Colby Cave som gjorde 67 NHL-matcher för Boston och Edmonton.

McDavid skrev på Instagram: "Det här är bara inte sant. Tungt, tungt hjärta i dag när jag försöker förstå. Du var en fantastisk person och gav så mycket energi och positivism i omklädningsrummet och i människors liv. Du kommer att saknas oerhört, Caver".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!