Charlotte Kalla missar SM

Varken Charlotte Kalla eller Calle Halfvarsson ställer upp i SM i skidor i Borås i nästa vecka.

Charlotte Kalla fick ryggproblem i Falun förra helgen och avstår nu från SM.

Charlotte Kalla fick ryggproblem i Falun förra helgen och avstår nu från SM.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sport2021-02-06 19:24

Kalla fick ryggproblem i Falun förra helgen och vill nu skynda långsamt för att om möjligt hinna i form till VM. Tränaren Magnus Ingesson säger att det är en försiktighetsåtgärd.

– Ja typ, vi vill fortsätta på det spår vi är på och successivt öka belastningen. Men det är under kontroll, säger han till Aftonbladet.

33-åriga Kalla har knappt kunna tävla den här säsongen. Först var hon coronasjuk och fick senare bakslag. Premiären skedde i Lahtis för två veckor sedan, där hon kom sjua i skiathlon. I Falun kom hon på 18:e plats i 10 kilometer, men sedan inte bättre än 48:a i masstarten efter att ha fått känningar i ryggen strax före start.

VM-truppen tas ut på torsdag. Enligt Ingesson kan Kalla få testa kroppen under VM-lägret i Saxnäs. Om inte ryggen håller och formen inte finns där, lär hon inte åka till Oberstdorf, där VM startar den 23 februari.

Enligt Expressen finns heller inte Calle Halfvarsson med i anmälningarna till SM. Han har haft svårt att hitta formen och har genomgått medicinska tester som det ännu inte finns svar på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!