Chelsea utspelat när Manchester City segrade

Chelseas tunga period fortsätter. Hemma mot Manchester City blev laget överkört av Manchester City, och Pep Guardiolas mannar kunde till slut vinna klart med 3–1.

Jamie Vardy assisterade James Maddison till 1–0.

Sport2021-01-03 17:15

Efter en fin fjolårssäsong har Frank Lampard kommit in i en tuff period med sitt Chelsea. Inför hemmamötet med Manchester City hade man bara tagit fyra poäng på sina fem senaste matcher, och söndagskvällen skulle inte bli lättare.

Manchester City visade upp det spel som gjorde laget till ligamästare 2019, och Chelsea hade inte en chans i första halvlek. Hemmaspelarna såg trötta och vilsna ut när de ljusblåa skruvade upp takten rejält.

Coronafall hos City

Ilkay Gündogan satte 1–0 efter 18 minuter. Phil Foden dubblade ledningen tre minuter senare på pass från Kevin De Bruyne, och i minut 34 fick belgaren själv sätta 3–0.

Den andra halvleken präglades av en uppgivenhet från Chelseas sida, man skapade knappt några målchanser och Lampards byten gav ingen effekt. En kvittering var aldrig nära, och City kunde slå av på takten. Callum Hudson-Odoi reducerade till 1–3 i matchens sista spelminut.

Bortalaget saknade målvakten Ederson, backarna Eric Garcia och Kyle Walker samt anfallaren Gabriel Jesus som alla testat positivt för coronaviruset. Deras frånvaro rörde dock inte City i ryggen, som kunde ta sin åttonde seger för säsongen.

Leicester bortasegrade

Efter en sömnig första halvlek trampade Leicester i gång i bortamötet mot Newcastle. James Maddison gjorde 1–0 efter pass från Jamie Vardy, och Youri Tielemans dubblade den ledningen i minut 72.

Newcastle kom, trots hård press mot slutet, inte närmare än ett reduceringsmål från Andy Carroll. Det var hans första Premier League-mål sedan säsongen 2017/2018.

Leicesters 2–1-seger innebär att laget går upp på tredje plats i tabellen.