Coronadrabbat AFC utspelat mot Dalkurd

AFC Eskilstuna har fått en bedrövlig start på säsongen. Med covid-19 som härjar i truppen fick tränaren Özcan Melkemichel låna in spelare från U19-laget för att få ihop en bänk i bortamatchen mot Dalkurd. –Hur kan man känna frustration mot en pandemi? Det är som det är, säger sportchefen Tore Eliasson efter 0–5-förlusten.

AFC Eskilstunas tränare Özcan Melkemichel fick se sitt lag förlora med 5–0. Arkivbild.

AFC Eskilstunas tränare Özcan Melkemichel fick se sitt lag förlora med 5–0. Arkivbild.

Foto: Per Karlsson/TT

Sport2020-06-23 21:10

AFC Eskilstuna förlorade premiären hemma mot Västerås i förra veckan med 0–1. Några dagar senare berättade Tore Eliasson att laget drabbats av flera coronafall i truppen – hela sex spelare hade haft symptom.

Så när laget under tisdagen mötte Dalkurd på bortaplan i Uppsala – Dalkurds första säsong på Studenternas IP efter flytten från Borlänge – var det en tunn trupp som gästerna ställde på benen. Förutom alla coronafall fanns även Joshua Wicks och Aliyu Yakubu på skadelistan.

På bänken satt nämligen bara tre spelare – alla hämtade från klubbens U-19 lag.

Två nickmål

På planen blev det sedermera också en överkörning. Hemmalagets mittback John Stenberg blev tvåmålsskytt på bara 37 minuter efter att ha använt pannan vid båda tillfällena. I den andra halvleken gick Dalkurd i från och vann med hela 5–0.

– Vi har tilltro till gruppen och till spelarna. Det enda vi inte kan påverka är en pandemi, säger Tore Eliasson.

TT: Hur frustrerande är det för er med den här inledningen?

– Hur kan man känna frustration mot en pandemi? Det är som det är.

Halmstad imponerade

Hemmalaget utnyttjade, till skillnad mot AFC som inte gjorde något, alla fem byten i matchen och gav flera spelare chansen.

– Det sliter på truppen. Me vi har inget val i det här läget. Å andra sidan kan man se det som att vi kommer bli jävligt starka när vi kommer igång.

Efter 0–0 mot Akropolis senast tog Dalkurd därmed säsongens första seger.

Utöver Uppsala-laget stod även Halmstad för en storseger. Laget som är utpekade som favorit i superettan vann med 3–0 mot Örgryte efter mål från Rasmus Wiedesheim-Paul, Dusan Djuric och Emil Tot Wikström

– 3–0 var lite i underkant, vi kunde gjort fler mål. Vi spelade ut dem tycker jag, sade Rasmus Wiedesheim-Paul till Dplay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!