Dackarna: "Fått ett överväldigande gensvar"

Dackeupproret närmar sig sitt slut. Gensvaret från supportrarna har varit minst sagt starkt. "Vi har nästan sålt 4 000 fiktiva biljetter till den tänkta hemmapremiären mot Västervik på tisdag", säger styrelseledamoten Lars Olofsson.

Dackarna har fått ett bra gensvar på "Dackeupproret".

Dackarna har fått ett bra gensvar på "Dackeupproret".

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-05-17 16:08

Projektet har gått över förväntan. 

– Det är fantastiskt vilken respons vi har fått. Vi har fått ett överväldigande gensvar och mycket bättre än vad vi vågat hoppats på. När man sätter igång en sån här sak är det annars svårt att veta hur utfallet kommer att bli. 

Vad innebär det i pengar?

– I runda slängar just nu runt 135 000 kronor. 

Vad har ni fått för reaktioner på den här satsningen, utöver att pengarna strömmat in från folk?

– Vi har fått mycket kredd på nätet. De är positiva till det här. Vad jag förstår är det inte bara vi som har det kämpigt bland speedwayklubbarna, utan alla mer eller mindre, säger Lars Olofsson och fortsätter:

– I den här sporten är vi beroende av publik för att kunna driva verksamheten. Att köra utan publik är inget alternativ, utan kostnaderna rullar på hela tiden ändå. Pengarna vi fått in är välkomna. 

På tisdag är det avslutning på "Dackeupproret" med en livesändning på nätet i klubbens regi. 

Hur upplever du annars vardagen utan speedwaymatcher?

– Det är hemskt tråkigt utan matcher. Det var himla skönt när fotbollen drog igång i lördags. Jag hörde att det var över en miljard tittare som följde Bundesligamatcherna, bara för att det sändes live. 

Tror du att det kommer köras speedway i år?

– Det finns så många alternativ som ESS tagit fram, så något borde passa. Jag kan inte tänka mig att det inte kommer köras speedway i år. Men jag tror att det krävs tydliga signaler från Folkhälsomyndigheten. Finns det några tveksamheter angående hälsoläget är det bättre att det inte körs alls. Blir det klartecken från myndigheten så är min känsla att det kommer att bli en rolig och kompakt serie, där det kommer att hända mycket. 

Nästan exakt 4 000 fiktiva biljetter har köpts av supporters till Dackarna.
Nästan exakt 4 000 fiktiva biljetter har köpts av supporters till Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!