Dackarna stod för en svag insats igen

50–40 till Vetlanda. Dackarna föll återigen tungt i ett derby. "Jag vill inte måla något svart än", säger Dackarnas lagledare, Peter Karlsson.

Peter Karlsson och hans Dackarna har det fortsatt tungt.

Peter Karlsson och hans Dackarna har det fortsatt tungt.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2019-06-13 22:07

Efter storförlusten mot Västervik förra veckan blev det ännu en derbyförlust för Dackarna under torsdagskvällen. Målilla-laget hade återigen problem med att hänga med i början av matchen. Efter en "femetta" från Vetlanda i det andra heatet var ställningen 9–3 till hemmalaget. Dackarna svarade dock direkt efter med en 5–1-seger. Då väcktes hoppet en aning. Men Dackarna var egentligen aldrig nära.

Vetlanda avgjorde tillställningen redan i det 13:e heatet i matchen som slutade 50–40 i Vetlandas favör. Lite plåster på såren för Dackarna var möjligen Piotr Pawlicki och Maciej Janowskis "femetta" i matchens sista heat. Det förringar dock inte Dackarnas prestation, som återigen var under den nivå de bör kunna hålla.

Lagledaren Peter Karlsson säger såhär om kvällen:

– Vi har haft en tuff säsong. Idag ställer vi bästa möjliga lag på banan. Vi har stolpe ut, med punktering (Oliver Berntzon i heat 9), tjuvstarter och så vidare. Det såg rätt så mörkt ut. I slutet blir det dock lite mer positivt även om vi hade kunnat knapra ihop lite fler poäng. Vi körde bort varandra lite. Vi kommer undan med bara en tiopoängsförlust.

Nästa vecka är det åter ett möte lagen emellan, då i Målilla.

– Ja, och det är fullt möjligt för oss att komma ut med bonusen. Jag vill inte måla något svart än. Vi har varit starka på hemmaplan. Jag hoppas det blir mycket folk. Sen kanske det kommer några Vetlanda-supportrar som vill se Vetlanda vinna i Målilla. Men det kommer inte hända. Vi ska göra vårt bästa för att visa att vi är snäppet bättre, säger Karsson.

Bäst i ett annars ganska svagt Dackarna var PiotrPawlicki med sina 14 poäng, följd av Oliver Berntzon (8+1) och Maciej Janowski (8+1). Den sistnämnda gjorde under torsdagen comeback i Dackarna efter en tids skadefrånvaro:

– Stabilt körande. Han kan ta mer poäng men jag tycker han var vass, säger Karlsson.

Hur är känslan annars, efter två raka derbyförluster?

– Vi har ändå en positiv känsla, även om det självklart är nattsvart att åka härifrån med en förlust. Det är inte här man ska vinna matcher först och främst det är på andra ställen, konstaterar Peter Karlsson.

Poäng, Vetlanda:

BartoszZmarzlik (13), Dominik Kubera (12), ArtemLaguta (10+1), Szymon Wozniak (5+1), Viktor Palovaara (5+1), Filip Hjelmland (5), Brady Kurtz (0).

Poäng, Dackarna:

PiotrPawlicki (14), Maciej Janowski (8+1), Oliver Berntzon (8+1), Patryk Dudek (5), Artur Czaja (3), Jacob Thorssell (1), Joel Kling (1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om