"Dålig insats" men Virserum vann hockeypremiären

Så var det dags. Efter en sommar med spektakulära värvningar och stenhård träning drog Virserums SGF igång säsongen under söndagen. De var inte alls nöjda med insatsen, men seger och tre poäng blev det. Matchen slutade 4-2 (1-1, 1-0, 2-1).

VSGF startade säsongen i hockeytrean med att vinna mot Diö GoIF.

VSGF startade säsongen i hockeytrean med att vinna mot Diö GoIF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-09-27 19:44

– Tre poäng är tre poäng, men från vår sida var det en dålig match, säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg. 

Det började bra för Virserum. Efter drygt en minut gjorde Karl Torstensson säsongens första mål, till 1-0. Men sedan gick spelet i stå. 

– Diö gjorde det bra. De var taggade och gjorde det jobbigt för oss. Vi hamnade för långt ifrån varandra och försökte transportera pucken själva. Det funkar inte.

Diö kvitterade i mitten av den första perioden. VSGF fick ändra taktik i pausen

– Vi pratade om att förbättra det vi gjorde dåligt. Sedan försökte vi spela lite enklare, lägga pucken sarg ut ibland. När vi föll ifrån spelet vi tränat på fick vi hitta ett annat sätt att vinna matchen, säger Virserums tränare. 

I andra perioden satte Daniel Öhlund dit 2-1. Sedan gjorde Olle Engqvist 3-1 i sista perioden. Det såg säkert ut, men gästerna kom tillbaka och reducerade med knappt fyra minuter kvar av matchen. Det hann dock inte bli särskilt nervöst innan Daniel Öhlund punkterade matchen med ett mål i öppen kasse.

Bäst i VSGF var målvakten Robert Davidsson, William Björklund och Alexander Andersson. 

Matchfakta

1-0 (01:14) Karl Torstensson (Oskar Nelson), 1-1 (11:20), 2-1 (28:43) Daniel Öhlund (Wesley Howerton, Olle Engqvist), 3-1 (48:39) Olle Engqvist (Adam Koponen), 3-2 (56:23), 4-2 (58:30) Daniel Öhlund. 

Skott: 32-32, Utvisningsminuter 37-39. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!