Dansk landslagsback klar för Malmö

31-årige danske landslagsbacken Oliver Lauridsen har skrivit på ett treårskontrakt med SHL-klubben Malmö.

Oliver Lauridsen, här i Frölundas dress för några år sedan, återvänder till SHL. Han har skrivit på för Malmö. Arkivbild.

Oliver Lauridsen, här i Frölundas dress för några år sedan, återvänder till SHL. Han har skrivit på för Malmö. Arkivbild.

Foto: Robert Granström/TT

Sport2020-04-29 14:50

"Vi är väldigt glada och stolta över att Oliver vill komma till Malmö och spela för oss. I honom får vi en stor och stark spelare som kommer att vara som en general för oss i försvarsspelet. Han blir en ledare för oss både på och utanför isen¨", säger Patrik Sylvegård, Malmö Redhawks sportchef, i ett pressmeddelande.

Lauridsen har under sin karriär tillhört Philadelphia Flyers organisation, vann SM-guld med Frölunda 2016 och de senaste fyra säsongerna har han spelat med Jokerit i KHL. Han har också spelat för Rögle, Linköping och Tranås.

"Jag är glad att få den här möjligheten och förtroendet som klubben visat att de vill ge mig. Ju mer jag har funderat, desto mer rätt har det känts att bli en del av det här. Klubben går en ljus framtid till mötes och jag tycker att vi har en väldigt intressant spelartrupp", säger Oliver Lauridsen.

I Malmö finns redan hans yngre bror, Markus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!