Danska handbollsbasen pessimistisk om EM

Enligt danska regeringen fortsätter dialogen om damernas handbolls-EM. Men handbollsbasen Per Bertelsen är pessimistisk. –Det är uppenbart att vi inte har den uppbackningen från regeringen som vi måste ha, säger han.

Isabelle Gulldén och hennes landslagskamrater får fortsätta att vänta på ett besked om handbolls-EM. Arkivbild.

Isabelle Gulldén och hennes landslagskamrater får fortsätta att vänta på ett besked om handbolls-EM. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Sport2020-11-21 11:45

Danmark har fortfarande inte givit upp tanken på att arrangera damernas handbolls-EM i december på egen hand efter Norges avhopp.

Regeringens besked dröjer dock, även om det enligt landets kulturminister Joy Mogensen (S) pågår fortsatta samtal mellan myndigheterna och det danska handbollsförbundet (DHF).

"Regeringens hållning är, att vi gör allt vad vi kan för att hitta en lösning. Det måste vara hälsomässigt försvarbart och den dialogen som vi har med DHF och hälsomyndigheterna fortsätter", säger hon i en skriftlig kommentar.

Enligt DHF:s ordförande börjar regeringens dröjsmål att bli ohållbart. Han har nu kallat in förbundsstyrelsen till ett krismöte på söndagen.

Ett tänkbart beslut då är att även Danmark avsäger sig mästerskapet.

– Jag kallar in min styrelse till ett möte klockan 11 och så får vi se hur vi ställer oss till det hela. Om vi känner oss tvungna att kasta in handduken, säger Per Bertelsen till nyhetsbyrån Ritzau.

– Så kan det bli. Just nu är jag väldigt pessimistisk. Jag har svårt att se att vi kan få det genomfört när vi inte får något svar från kulturdepartementet.

EM, som ska börja den 3 december, var från början ett delat arrangemang mellan Danmark och Norge.

På grund av covid-19-pandemin avsade sig Norge dock nyligen sin halva av mästerskapet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!