Därför stannar Levin: "Känner ett sug efter revansch"

Revansch. Det är Vimmerbykillen Eddie Levin ute efter när han gjort klart med en andra säsong med KRIF i Hockeyettan.

Eddie Levin spelar i KRIF kommande säsong också.

Eddie Levin spelar i KRIF kommande säsong också.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-04-20 15:45

Den gångna säsongen var 20-åringens första på seniornivå helt och hållet. VH-produkten lämnade moderklubben för att gå Hockeygymnasium i Oskarshamn där han förutom att spela J20- och J18-Elit även fick chansen i Hockeyallsvenskan. Under den tiden blev det även ett par inhopp på lån i Vimmerby Hockey och sin sista säsong som junior spenderade han i HV71:s J20-Super Elitlag.

Inför den här säsongen valde Levin spel i Hockeyettan med KRIF. Blekingelaget hade en kämpig säsong, men lyckades till slut kvala sig kvar i serien.

– Det har varit en omtumlande säsong där det inte gick som vi tänkt oss för laget. Det var en stressad situation att behöva kvala oss kvar och samtidigt en stor lättnad när vi klarade det, säger Eddie Levin.

Varför valde du att stanna kvar i KRIF?

– Jag känner ett stort sug efter revansch framförallt. Sedan har jag en bra roll i laget och känner att klubben tror på mig. 

Levin noterades för 27 poäng totalt på 46 matcher i Hockeyettan. 

– Det är jag självklart nöjd med. Dessutom hade jag fler mål än assist och det är kul som forward.

Hur har steget från junior till seniorhockey varit?

– Det är lite hårdare spel överlag och det gör lite mer ont ute på isen. Sedan är allt striktare vid sidan av på den här nivån, säger Levin som följt sina tidigare klubbar på sistone.

– Oskarshamn gjorde det bra som hängde kvar. VH var värda att gå till kvalserien. Sedan lider jag med mina tidigare lagkamrater i HV71 som åkte ur.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!