De spelarna tar plats i första damelvan

Nu har det blivit dags att presentera årets första damelva. Fyra klubbar är representerade. Bland annat kommer fyra spelare från Rimforsa IF – som har inlett säsongen mycket starkt.

Resultatmässigt har Vimmerby IF haft en tung start på seriespelet. Kanske lossnade det i den senaste cupmatchen mot Växjö BK? Då blev det seger med 8–0.

Resultatmässigt har Vimmerby IF haft en tung start på seriespelet. Kanske lossnade det i den senaste cupmatchen mot Växjö BK? Då blev det seger med 8–0.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-07-07 20:30

Målvakt:

Allis Nilsson (Vimmerby IF). VIF har två jämnstarka målvakter, som har delat på speltiden i inledningen av säsongen. I premiären mot Tinnis (1–1) gjorde 16-åriga Allis Nilsson en bra insats. Hon stoppade flera anfall genom att stå långt ut och samla in bollar. Överlag gav den unga målvakten ett förtroendeingivande intryck. 

Backar:

Nikki Schuiling (Rimforsa IF). Sedan omstarten 2018 har Rimforsa IF byggt upp ett intressant lag, med en blandning av unga och rutinerade spelare. Nikki Schuiling (född 2000) tillhör det yngre gardet. Det är en spelskicklig back som är viktig i uppspelsfasen. Hon gjorde en nästintill felfri insats i premiärsegern mot Mjölby (6–1).

Greta Koponen (Vimmerby IF). Här är elvans mest självskrivna spelare. Från sin mittbacksposition har Greta Koponen inlett säsongen urstarkt. Hon var Vimmerbys bästa spelare mot både Tinnis och Eneby. I framför allt seriepremiären bjöd 18-åringen på flera fina brytningar.

Amanda Törngren (Rimforsa IF). Den förra VIF-spelaren Amanda Törngren är egentligen mittfältare, men här tar hon plats som back. Hon spelade nämligen mittback i premiären mot Mjölby – och gjorde en mycket bra match. Har sina främsta egenskaper i närkampsspelet.

Malin Blidfors (Vimmerby IF). En stabil ytterback/yttermittfältare, som sällan gör en dålig match. I hemmapremiären mot Eneby (1–0-förlust) var Malin Blidfors en av VIF:s bästa spelare. Trots att laget bara har tagit en poäng så här långt går det inte klaga på defensiven. Två insläppta mål på 180 minuter är ett klart godkänt facit.

Mittfältare:

Julia Johansson (Rosenfors IK). Nyförvärvet från Hultsfreds FK har fått en bra start i sin nya klubb. Det är en löpstark mittfältare, med bra spelförståelse och fin bollkontroll. I 6–0-segern mot Gullringen var Julia Johansson en av Rosenfors bästa spelare.

Emma Sjökvist (HM IS). Duktig i innebandy, duktig i fotboll. När HM IS vann premiärmatchen i division 4 mot Västervik (6–4) gjorde Emma Sjökvist en strålande insats. Blev dessutom tvåmålsskytt. Hon är allround och behärskar i princip alla positioner. I vår elva blir det en plats på mittfältet.

Emma Adolfsson (Rosenfors IK). Med sin rutin och bolltrygghet är Emma Adolfsson mycket viktig för Rosenfors – som har siktet inställt på seriesegern i division 4. I premiären mot Gullringen kryddade hon en bra insats med två mål.

Mia Anspach (Vimmerby IF). "Den rappa yttern kämpade, slet och försökte under hela matchen. Fick inte så mycket boll som hon borde ha haft, men kom ändå till ett par lägen. Var stark i närkampsspelet och förlorade knappt en duell." Det omdömet fick Mia Anspach efter matchen mot Eneby.

Anfallare:

Hanna Hellström (Rimforsa IF). "HG" behöver knappast någon närmare presentation. Hon har varit en av lokalfotbollens bästa spelare i uppåt 15 år. Nu är anfallaren tillbaka i moderklubben Rimforsa IF och som väntat har det gått bra inledningsvis. Med henne i laget kommer RIF bli en farlig utmanare i östgötatrean.

Ea Wessén (Rimforsa IF). En spännande värvning – som har gjort succé så här långt. Efter uppväxten i Östersund gick flyttlasset till Östergötland, där fotbollskarriären fortsatte i Linköpings FC och Kenty. Till den här säsongen lyckades Rimforsa värva 18-åringen, som är en erkänt duktig målskytt. I cupskrällen mot Kenty gjorde Ea Wessén två mål mot sin gamla klubb.

Emma Adolfsson är en nyckelspelare i Rosenfors IK. I premiären mot Gullringen gjorde hon två mål.
Emma Adolfsson är en nyckelspelare i Rosenfors IK. I premiären mot Gullringen gjorde hon två mål.
Vårsäsongen i siffror

Sedan mitten av juni har det spelats nio seriematcher på damsidan. Då är matcherna för VIF B, VIF C och RIF B inräknade.

Totalt har det gjorts 42 mål, vilket ger ett snitt på 4,7 mål per match. 19 av målen kom i den första halvleken, medan de övriga 23 gjordes efter pausen.

Av våra lokala lag har inte FBSK och Hultsfreds FK spelat någon seriematch än. De har premiär den 31 juli respektive 9 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om