LISTAN: Här är veckans hetaste idrottare

Många av de lokala idrottarna har stått för starka prestationer i veckan som gått. Här har vi listat de som vi tycker varit bäst.

 Erik Karlsson, Jonas Friberg och Eddie Levin är tre av dem som tar plats på listan.

Erik Karlsson, Jonas Friberg och Eddie Levin är tre av dem som tar plats på listan.

Foto: Arkiv

Sport2023-02-13 12:27

1) ERIK KARLSSON, Målilla GoIF

Vilken hjälte! När Målilla Bandy säkrade seriesegern i fredags mot Fredriksberg, var det en spelare som verkligen stack ut: Just det, Erik Karlsson. Om ni inte redan vet så talar följande för sig själv, liksom. Han satte 1–0 efter 2:15, 2–0 efter 3:30 och 3–0 efter 4:41. Lite senare ordnade han även 5–1 och 6–1. Till slut vann Målilla med 8–3 och fixade guldet till division två. Det blev sannerligen en kväll att minnas, för Målilla – och Erik Karlsson. 

2) JOHN PETTERSSON, Vimmerby IBK

Hopplöst underläge? Nej, inte när det handlar om Vimmerby IBK. Det är sällan det. Under årens lopp har klubbens herrlag många gånger stått för makalösa vändningar sent in i matcherna. Samma visa mot Växjö U. Underläge 6–10 med knappt tio minuter kvar att spela. Då lyfte sig laget en nivå, precis som John Pettersson. Han var högst delaktig i vändningen. Han var inblandad i samtliga fem mål som VIBK gjorde i slutet, tre av dem gjorde han själv när laget vann med 11–10. Pettersson är också trea i seriens poängliga. 

3) KJELL FRANSSON, Vimmerby MS

Kjell Fransson presterade nästan på topp när han tillsammans med sonen Peter som co-driver kom tvåa i Svenska Rallyts historiska klass med sin Renault. 

– Det var min bästa notering i de här sammanhangen någonsin, sa Kjell efteråt. 

Frågan är bara om det blir något mer framträdande för teamet? Orsak: Stora kostnader. 

4) EDDIE LEVIN, Vimmerby Hockey

Det gick trögt med målskyttet i grundserien, men i vårserien har Eddie Levin exploderat framför mål. Mot Tyringe satte han sitt tionde mål, vilket gör att han är delad trea i seriens målliga. 22-åringen, som nyligen förlängde sitt kontrakt med moderklubben, har en förmåga att hitta rätt ytor och är duktig på att ta sig in i dem också. Var också högst delaktig till att tvåpoängaren hamnade i VH-lägret, då han låg bakom den straff som Hugo Ollila förvaltade på bästa sätt fram till 4–3 mot Tyringe.

5) JONAS FRIBERG, VIBK B

Nog kan han än, alltid. När Vimmerby B bortabesegrade Bodafors med 14–10 satte den tidigare målmaskinen i Vimmerby Jonas Friberg, sex mål. Dessutom assisterade han till två av målen. Vimmerbys reserver håller därmed undan för jagande HM IS i kampen om den åtråvärda andraplatsen i division fyra. Lagen har lika många poäng med fem omgångar kvar att spela.

Erik Karlsson pangade dit fem mål när Målilla säkrade serieguldet.
Erik Karlsson pangade dit fem mål när Målilla säkrade serieguldet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!