LISTA: De var bäst under veckan

Ännu en vecka är lagd till handlingarna. Sporten har valt ut fem lokala idrottare som stuckit ut. Här är vår lista!

Jonas Karlsson, Stella Milton, Rasmus Rosin och Christoffer Sundqvist tar alla plats på listan över veckans idrottare.

Jonas Karlsson, Stella Milton, Rasmus Rosin och Christoffer Sundqvist tar alla plats på listan över veckans idrottare.

Foto: Magnus Strömsten/Haris Dreco

Sport2023-02-06 18:30

1) RASMUS ROSIN, Landeryds GK

Vilken SM-vecka i Skövde det blev för Storebrokillen! Simulatorgolf gjorde debut på programmet och Rosin blev mästare i båda grenarna. Först vann han en rafflande final i duellspelet, där det gällde att komma närmast hål. I den finalen vann han för övrigt mot klubbkamraten Jesper Sandborg. Sedan gick han en hård kamp med Anton Moström i matchspelets final – och vann även där. Blir man dubbel svensk mästare så måste man givetvis toppa den här listan.

2) JAKOB KARLSSON, Vimmerby Hockey

Nu är han bäst i VH genom alla tider. Kaptenen slog till med två fina mål mot Segeltorp i fredags och gick upp som ensam rekordinnehavare i Vimmerby Hockeys poängliga genom tiderna. Han gjorde sitt 313:e och 314:e poäng i VH-dressen och passerade backikonen Christian Widéen. VH vann den matchen och följde upp med en ny seger på söndagen, mot Eskilstuna Linden. Då gjorde Karlsson fyra nya poäng. Vimmerby Hockey stormar mot seriesegern och slutspel i Hockeyettan.

undefined
Jakob Karlsson, Vimmerby Hockey.

3) CHRISTOFFER SUNDQVIST, Hultsfreds HF

Har, precis som hela laget, svarat för en stark säsong i division 3-handbollen. Christoffer är en av lagets mest rutinerade spelare och tar också stort ansvar. I helgens match mot Norrköping B stod han för åtta av målen och var med det lagets bäste målskytt. HHF har spelat sju matcher den här säsongen – och vunnit alla. Nu har man chans att säkra seriesegern på hemmaplan, vilket givetvis vore extra kul.

4) STELLA MILTON, Vimmerby IBK

2–2 i den viktiga division 2-matchen mot Kalmarsund. Då klev Milton fram. Hon hade precis kommit in på planen igen, efter att ha suttit av ett lagstraff för VIBK. Backen frispelades och var hur kylig som helst när hon fintade bort målvakten och satte bollen i nät. VIBK vann till slut matchen med 4–2 och mycket talar nu för att man slutar topp två i serien. Stella Milton har en viktig roll i laget.

5) JONAS KARLSSON, Rimforsa IF

RIF är uppe i serietopp i division 3 och ser ut att gå mot en comeback till tvåan. Visst, det skiljer bara en pinne ned till tredjeplatsen, men Rimforsa har imponerat den här säsongen och ser svårstoppade ut. I helgen vann man seriefinalen mot Linköping AIS med 8–4 hemma i Hackelhallen. Då stod Jonas Karlsson för fyra poäng (1+3) och var en av lagets främsta spelare. Nu återstår sex matcher i serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om