Degerfors krossade Brage i premiären

I höstas spelade Brage kval till allsvenskan, mot Kalmar FF, och blev till och med tillfrågad om det fanns intresse för en allsvensk plats då Östersund var på väg att förlora elitlicensen.

Degerfors Victor Edvardsen blev matchhjälte i superettanpremiären med två mål och en assist i 4–1-segern över Brage.

Sport2020-06-17 21:20

Några allsvenska takter visade dock inte Borlängelaget i årets superettanpremiär. Degerfors vann hemma med klara 4–1.

Villiam Dahlström gjorde 1–0 redan i den tionde minuten och Johan Bertilsson nickade in 2–0 tio minuter senare, framspelad av Victor Edvardsen. Nyförvärvet Edvardsen, från Karlstad, dundrade in 3–0 i den 28:e minuten. På tilläggstid i första halvlek reducerade Brage genom Leonard Pilana.

Edvardsen gjorde sitt andra mål när han satte en straff i den 67:e minuten.

Brage, och Degerfors, tippas kunna bli topplag i årets superettan.